Šok u metropoli: Prvak na koljenima!

Košarkaši Zadra detronizirali su prvake! Zagreb neće biti u prigodi braniti naslov prvaka Hrvatske, A-1 Ligu za prvaka završili su na petom mjestu. Pobjedom u produžetku (90-89) u utakmici 13.

8.5.2012.
21:37
VOYO logo

Zadar je trijumfirao kod Zagreba u Trnskom rezultatom 90-89 i kolo prije kraja Lige za prvaka osigurao četvrto mjesto koje vodi u doigravanje. U polufinalu idu na Cibonu, dok se zna i drugi par (Cedevita-Split).

Zadrani su stigli na direktan okršaj s plus sedam iz prve utakmice. mogli sve riješiti u osnovnih 40 minuta. Šest minuta do kraja imali su plus 12, da bi utakmica otišla u produžetak. Doduše, "mravi" su mogli i pobijediti, ali su 'slučajno' promašivali s linije slobodnih bacanja, kako bi u produžetku probali dostići sedam razlike. Nisu uspjeli, a sudbinu im je zapečatio Ante Delaš tricom na kraju dodatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod domaćina istaknuo se Damir Markota s 25 koševa, dok su kod Zadra ritam držali Goran Vrbanc s 27 koševa i Abdullahi Kuso koji je uz devet koševa imao i čak 18 skokova (osam napadačkih!).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo