DONČIĆ ČUDESAN / Slovenija i Srbija nastavile dominaciju na Svjetskom prvenstvu

Image
Foto: Profimedia

Nastavljaju se uzbuđenja na Svjetskom prvenstvu u košarci

28.8.2023.
16:44
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Slovenije i Srbije su praktički osigurali drugi krug Svjetskog prvenstva  svladavši u 2. kolu najjače suparnike u skupini Gruziju, odnosno Portoriko.

Image
MUNDOBASKET /

Francuska ispala sa Svjetskog prvenstva na nevjerojatan način

Image
MUNDOBASKET /

Francuska ispala sa Svjetskog prvenstva na nevjerojatan način

Francuzi su vodili 39 i pol minuta, u zadnju četvrtinu su ušli s 12 koševa prednosti, ali uporni Latvijci su unatoč tome došli do velike pobjede kojom su osigurali plasman u drugu fazu grupnog dijela natjecanja zajedno s reprezentacijom Kanade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Okinawi su slovenski košarkaši svladali su Gruziju s 88-67 bez značajnijih teškoća, iako su Gruzijci dobili prvu četvrtinu. U nastavku su Slovenci pojačali ritam, pa je razlika početkom četvrte dionice igre iznosila +22.

Luka Dončić ponovno je bio najbolji strijelac Slovenije, skupio je 34 poena, 10 skokova i 6 asistencija. Slijede ga Klemen Prepelič s petnaest poena i Zoran Dragić s dvanaest, dok je kod Gruzije prvo ime bio Sandro Mamukalašvili s 21 poenom i 7 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija će u srijedu od 13.30 igrati i protiv Zelenortskih otoka koji su danas svladali Venezuelu, a u drugom dijelu koji će se također odigrati u Japanu igraju još dvije utakmice protiv Njemačke, Australije ili Japana. Među osam najboljih samo će dvije prvoplasirane momčadi iz drugog kruga u Manilu.

Srbi su uvjerljivo svladali Portoriko s 94-77 u Manili, a razlika je sredinom druge četvrtine iznosila ogromnih 32 razlike. Bogdan Bogdanović i Nikola Jović su s po 17 poena predvodili Srbe, a Isaih Pineiro s 14 koševa Portorikance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo