SLAVNI SRPSKI TRENER REKAO JE O JORDANU: / 'On je sasvim običan igrač, a u Europi bi zabijao 16 koševa'

Image
Foto: TNS / ddp USA / Profimedia

Navodno je tomu posvjedočio nekadašnji NBA prvak John Salley koji je, nakon što je zajedno s Jordanom osvojio prsten NBA prvaka

21.1.2021.
16:29
TNS / ddp USA / Profimedia
VOYO logo

Koliko god bio genijalan u košarkaškom smislu, legendarni srpski trener Božidar Maljković u svojoj je karijeri napravio jednu kardinalnu pogrešku. Ako je vjerovati Jeffu Pearlmanu, autoru knjige Three-Ring Circus: Kobe, Shaq, Phil, and the Crazy Years of the Lakers Dynasty, Maljković je jednom rekao kako je Jordan ni po čemu poseban igrač i da bi u Europi zabijao 16 koševa.

Navodno je tomu posvjedočio nekadašnji NBA prvak John Salley koji je, nakon što je zajedno s Jordanom osvojio prsten NBA prvaka, došao igrati u Europu. Maljković je u to vrijeme već bio legenda jer je s Jugoplastikom osvojio dvostruki naslov prvaka Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Običan igrač'

"Salley kaže da mu je Maljković, nedugo nakon što su se upoznali, rekao da je Michael Jordan bio običan igrač i da bi u Europi imao prosjek od 16 koševa po utakmici. Uskoro je Salley shvatio da će njegovo vrijeme u Europi biti kratko. Trajalo je sedam tjedana", napisao je Pearlman u svojoj knjizi.

Salley nakon toga nije puno igrao u Europi, već je na kraju svoje karijere još jednom zaigrao za Los Angeles Lakerse, s kojima je osvojio još jedan prsten NBA prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo