NAJISKUSNIJI JE PROGOVORIO / Simon nije oduševljen pobjedom nad Estonijom: 'Naša slaba utakmica, neće biti dobro ako ćemo tako igrati u drugom krugu'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Kruno Simon jedan je od predvodnika naše reprezentacije, a današnja ga pobjeda nije oduševila

5.9.2022.
17:28
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 3. kola skupine C na EuroBasketu, košarkaši Hrvatske su u Milanu u neizvjesnoj završnici pobijedili Estoniju sa 73-70 (20-16, 13-13, 20-19, 20-22) osiguravši plasman u osminu finala.

Image
TEŽE NIJE MOGLO /

Hrvatska u velikom trileru svladala raspoložene Estonce i izborila plasman u osminu finala EuroBasketa

Image
TEŽE NIJE MOGLO /

Hrvatska u velikom trileru svladala raspoložene Estonce i izborila plasman u osminu finala EuroBasketa

Nakon uvodnog poraza od Grčke (85-89) i pobjede protiv Velike Britanije (86-65), Hrvatska je u trećem nastupu u milanskom Mediolanum Forumu slavila protiv Estonija (73-70) osiguravši osminu finala i put u Berlin. U zadnja dva kola razriješit će se s koje ćemo pozicije u nastavak natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Matković sa 17 koševa, Šarić s 15 koševa i 12 skokova, te Jaleen Devon Smith s 13 koševa i sedam asistencija. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Vene s 18 i Kotsar sa 17 koševa. Veliki utisak u našoj igri ostavio je i iskusni Kruno Simon, iako je susret završio s devet poena.

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Moramo bolje

Upravo je on nakon susreta komentirao nastup naših košarkaša i, usprkos pobjedi, nije bio zadovoljan viđenim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba biti objektivan i reći da ovo nije bilo dobro. Naša slaba utakmica, iako su Estonci igrali sjajno od početka, od prve sekunde su se bacali na glavu. Iako smo pobijedili, nisam baš zadovoljan. Neće biti dobro ako ćemo ovako igrati u drugom krugu. Kako god, pobjeda je važna, ali se treba dići u sljedeće dvije utakmice", rekao je nakon susreta u razgovoru s HRT-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će odmah u utorak od 21 sat igrati protiv domaćina naše skupine, Italije, a u posljednjem kolu čeka nas neugodna Ukrajina.

"Talijani su doma i igraju jako lepršavo. Dobro je što ćemo igrati bez toga utega da nam ovisi drugi krug o tome, ali moramo biti jači i efikasniji nego danas", veli iskusni Simon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaleen Smith nije imao dobar šuterski dan, ali je predvodio naše napade i pogodio dva ključna slobodna bacanja.

"Akcija je bila nacrtana za mene, znao sam da želim pogoditi bacanje kao da sam na treningu, publika je bila glasna, ali kad ih isključiš, to je obično slobodno bacanje", rekao je američki playmaker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Dobili smo i zadovoljni smo, bila je nešto jača utakmica jer su imali podršku navijača. Trebamo bolje kretati u utakmice u budućnosti. To moramo sutra popraviti ako želimo pobjedu", rekao je pak naš prvi današnji strijelac, Karlo Matković.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo