Navijači ogorčeni / Šariću izmaknula nagrada, no obitelj sretna: 'Ovo je veliki uspjeh hrvatske košarke'

Dario Šarić ostao je bez nagrade najboljeg NBA novaka godine. Na sinoćnoj dodjeli NBA nagrada u New Yorku tu je titulu ponio igrač Milwaukee Bucksa Malcočm Brogdon

27.6.2017.
19:05
VOYO logo

Navijači smatraju kako je Šarić zaslužio nagradu, a njegov otac poručuje: "Ovo je veliki uspjeh, Dario nije razočaran."

Dario se nadao, no, očekivano, američki su novinari izabrali svog momka. Iako su legende poput Shaquillea O'Neala i Charlesa Barkleya rekli - Šarić je zaslužio - nagradu je uzeo Malcolm Brogdon, playmaker Milwaukee Bucksa. Velika utješna nagrada - Šarić je prvi Hrvat koji je izabran u najbolju petorku NBA novaka. Obitelj Šarić je ponosna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je to dobro, samo treba u nove borbe i ako Bog da bit će za dvije godine u užem izboru za All-Star. Dario nije to uzima srcu ako to ne dobije za njega je to što se kaže jedna igra", kazao nam je Predrag Šarić, Darijev otac.

No srcu su uzeli američki navijači koji su ogorčenje istresili na društvenim mrežama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šarić je opljačkan", "Svatko tko ima oči shvaća da je Šarić puno bolji od Brogdona" , "Molim vas objašnjenje NBA liga. Ovo je sramota", neke su od poruka navijača.

Šarić je u regularnoj sezoni ostvario i bolji učinak od Brogdona. Bolji je u prosjeku poena, skokova i blokada po utakmici i dvaput je bio proglašen za rookieja mjeseca, Brogdon nijednom. No kuloari bruje - Brogdon je marketinški bolja priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je primjer za sve momke kojima su rekli da su preniski, nedovoljno jaki i da nisu dobri playmakeri. Ovo je poruka da se sve može. Samo treba puno rada i puno žrtve", izjavio Malcolm Brogdon, novak NBA sezone.

Šarićev rad ovaj put nije bio dovoljan, no on osjeća ljubav navijača. Ako postoji malo ljutnje - uskoro je ima priliku usmjeriti u uspjeh reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo