RIJEŠEN MISTERIJ ZASTAVICE CRVENE ZVEZDE RADI U JORDANOVOJ SOBI: / Oglasili se iz srpskog kluba i sve pojasnili

Image
Foto: Profimedia

Sve je zanimalo kako se to dogodilo pa je klub odlučio reagirati

18.5.2020.
10:52
Profimedia
VOYO logo

Priča oko MichaelaJordana i njegovih Chicago Bullsa posljednjih pet tjedana opet je zaokupirala pažnju svjetske javnosti. Razlog je ESPN-ov dokumentarac ‘Posljednji ples’. Svi fanovi s velikom su se radošću i nostalgijom zadnjih pet tjedana prisjećali jedne od najslavnijih košarkaških dinastija, ali i košarkaške karijere najvećeg ikad.

Tako smo se imali priliku prijetiti njegovih početaka kada je žario i palio sveučilišnom ligom dok je nastupao za Sjevernu Karolinu. Jedna fotografija iz tog doba posebno je privukla pažnju srpske javnosti jer se u Jordanovoj sobi našla zastavica Crvene zvezde. Klub je sada dao pojašnjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspomena s turnira

"Već dugi niz godina jedan od misterija vezanih za Jordana bila je i zastavica KK Crvena zvezda iz kampusa Sjeverne Karoline, iz perioda kada je “leteći Mike” već bio na glasu kao buduća NBA zvijezda i prvak NCAA.

Zastavica Crvene zvezde nije se slučajno našla na zidu sobe u Wilmingtonu (Sjeverna Karolina). Tih godina vrlo često najbolji koledž timovi igrali su s europskim klubovima i nacionalnim reprezentacijama utakmice u SAD-a, ali i širom Europe, a na tim utakmicama smanjivan je “jaz” između košarke na dva kontinenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daleke 1983. godine Crvena zvezda je nastupala u Solunu na turniru protiv Sveučilišta Sjeverna Karolina, u kojem je glavna zvijezda bio Jordan, a sudjelovale su i ekipe Grčke i talijanskog Berdena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalni susret u kojem su se našle ekipe Crvene zvezde i Sjeverne Karoline, koju je predvodio legendarni trener Dean Smith, a na parketu Jordan, Sam Perkins, Brad Daugherty… pratilo je čak 5000 gledatelja.

Sjeverna Karolina (osvajač NCAA turnira 1982. godine) je na kraju slavila poslije dva produžetka 105-104, a Mike Jordan je utakmicu završio s 32 poena. U ekipi crveno-bijelih najefikasniji su bili Rajko Žižić s 19 i Slobodan Nikolić s 18 poena, a ovaj meč očigledno je ostao u lijepom sjećanju Jordanu koji je samo godinu dana kasnije izašao na draft kao treći pick… sve ostalo je povijest košarke", objavila je Zvezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo