Real Madrid i Olympiacos u velikom finalu Eurolige

U finalu ovogodišnje Eurolige igrat će košarkaši Olympiacosa i Reala. Madridska je momčad, u španjolskom duelu u Londonu, bila bolja od Barcelone sa 74-67...

10.5.2013.
23:28
VOYO logo

Ostao je bez finala tako hrvatski košarkaš Ante Tomić koji je, nakon cjelokupno odlične sezone u Euroligi, opet bio itekako zapažen u polufinalu. Sa 12 skokova je bio prvi skakač ogleda, a uz to je ubacio 18 poena (drugi strijelac Barcelone).

No, Barcelona je pala u posljednjoj četvrtini, tih je deset minuta izgubila 26-16, te na kraju nije niti imala šansu za finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je prošla u izmjenjivanju dobrih i loših perioda igre. Prvu četvrtinu je dobila Barcelona 18-11, ali je na odmoru Real imao prednost 39-33. Onda je u trećoj četvrtini opet bljesnula katalonska momčad i vodila nakon 30 minuta 51-48.

No, rekli smo kako je završnica pripala Realu kojeg su predvodili Felipe Reyes sa 17 poena i pet skokova, Sergio Llull sa 13 poena, te Sergio Rodriguez sa 12 poena i devet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na strani Barcelone je prvi strijelac bio Huertas sa 19 poena. Tomić je, rekli smo, ubacio 18, a gađao je 6-7 i za dva poena i s linije slobodnih bacanja. Izostao je učinak Juana Carosa Navarra koji je ogled završio sa tek devet poena. Na drugoj je strani hrvatski reprezentativac Dontaye Draper odigrao samo 28 sekundi.

Dakle, za krunu prvaka Europe, opet će se boriti Olympiacos i momčad iz Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Olympiacosa nastavljaju svoj put prema obrani naslova prvaka Europe. U Londonu, u polufinalu ovogodišnjeg Final Foura, momčad iz Pireja je pobijedila moskovski CSKA 69-52. Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala i isti epilog - pobjeda Olympiacosa. No, put do slavlja je bio potpuno različit. Dok se grčka momčad prošle godine do ukupnog slavlja prošuljala, ovaj put je potpuno razbila suparnika.

Odvajanje prvaka Europe krenulo je u završnici prve četvrtine koja je završila s 24-17 za Spanoulisa i društvo. Obrambeno je Olympiacos potpuno onemogućio Moskovljane tijekom druge i treće četvrtine kada su Messinini igrači zabili tek 11, odnosno, osam poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlika je sustavno rasla, otišla je iznad deset poena, pa i petnaest, a sedam minuta prije kraja Olympiacos je poveo sa čak 60-40. Niti tada CSKA nije pronalazio rješenja za obranu Olympiacosa koji je vladao i pod košem, te je do kraja držao potpunu kontrolu rezultata i događaja na parketu.

Kod Olympiacosa je Kyle Hines ubacio 13 poena uz 10 skokova. Pero Antić je također dodao 13, a Spanoulis je promašio svih šest trica, te je tek ubacio osam poena, ali je dodao i pet skokova, te četiri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugoj strani je najbolji bio Sonny Weems sa 13 poena i tri skoka, te Viktor Hrjapa sa 11 poena i pet skokova.

U kasnijem polufinalu, u španjolskom derbiju, igrat će Barcelona i madridski Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo