RASKOL U EUROPSKOJ KOŠARCI: / 'Fiba je brutalna, savezi su nevine žrtve'

Image
Foto: AFP, BULENT KILIC

Prvi čovjek košarkaške Eurolige Jordi Bertomeu izjavio je kako ne osjeća krivnju zbog prijetnji suspenzijama nacionalnim savezima i poručio kako će izaći kao pobjednik u sukobu s FIBA-om.

21.4.2016.
15:40
AFP, BULENT KILIC
VOYO logo

FIBA je nacionalnim savezima, njih čak 14 među kojima je i Hrvatska, zaprijetila izbacivanjem s Europskog prvenstva i Olimpijskih igara ukoliko njihovi klubovi nastupe u Ulebovom Eurokupu umjesto u Fibinoj Ligi prvaka.

Image
TOGA SMO SE I BOJALI: /

Fiba suspendirala Hrvatsku s Eurobasketa!

Image
TOGA SMO SE I BOJALI: /

Fiba suspendirala Hrvatsku s Eurobasketa!

"Krivica nije moja. Prije samo 15 dana situacija ja bila različita, ali je FIBA shvatila da neće nadmašiti Eurokup i pretjerano je reagirala, rekao bi brutalno. Pitam se kako će se FIBA pojaviti pred Španjolskom i Litvom, koje su izborile plasman na Olimpijske igre i objaviti im da neće nastupiti na OI," rekao je Bertomeu u razgovoru za talijanski Corriere della Sera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija i Srbija gube organizaciju kvalifikacijskih turnira za OI

Bertomeu je naglasio kako postoji mogućnost da Italija i Srbija izgube organizaciju kvalifikacijskih turnira za odlazak na OI, koji bi se igrali u Njemačkoj i Finskoj. Podsjetimo, na turniru u Italiji vizu za OI pokušat će izvaditi i reprezentacija Hrvatske.

"Generalni tajnik FIBA-e Patrick Baumann je poslao pismo Njemačkoj i Finskoj i zatražio ih da se izjasne oko domaćinstva turnira. Kako se može turnir organizirati za četiri dana ?," istaknuo je čelnik Eurolige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nevine žrtve' sukoba dviju organizacija

Bertomeu smatra kako su nacionalni savezi 'nevine žrtve' sukoba dviju organizacija.

"Dva puta smo pisali FIBA-i kako bismo organizirali sastanak, ali nismo dobili odgovor. Velika je greška ako neće razgovarati sa nama. Mislim da ćemo pobijediti na kraju, na ovaj ili onaj način," zaključio je Bertomeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo