Rađa: 'Češće sam spavao s Divcem nego s djevojkom!'

Dokumentarni film o Draženu Petroviću doživio je nakon Sarajeva, Banja Luke i Beograda novu premijeru, ovoga puta u Zagrebu, gradu kojem je košarkaški Mozart poklonio svoje najljepše dane.

4.3.2011.
12:20
VOYO logo

Nikada jedan film ili gost na ZagrebDoxu nije izazvao toliko medijske pažnje kao što je doživio Vlade Divac s filmom 'Jednom braća' u četvrtak navečer. Slavni srpski košarkaš izazvao je veliko zanimanje svih prisutnih, što ga i nije previše iznenadilo.

"U jednu ruku i nije jer ja sam ovdje očito specifičan gost. Danas prednost imaju kontroverze i tračevi, traga se za skandalima, a priča o meni i hrvatskoj zastavi očito ispunjavava te kriterije. Ja sam se već umorio od objašnjavanja zašto sam bacio tu zastavu, koju nisam gazio niti palio kako se govori. I vama ću reći da bi tada jednako prošla bilo koja druga zastava, pa tako i srpska. Ja sam tada igrao za Jugoslaviju, osjećao sam se Jugoslavenom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jednom braća' već je doživio svoje premijere u Sarajevu, Banja Luci i Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Sarajevu smo dobili ovacije za akcije iz igre, praktički se navijalo u kinu. U Beogradu se osjetila velika tuga kada su bile scene Draženove sahrane. Meni je drago što Dražena u Srbiji i dalje toliko poštuju.

Drago je Divcu što je na premijeru došla Draženova majka Biserka (brat Aco je morao na utakmicu u Češku), ali i Dino Rađa sa suprugom Viktorijom. Rađa se našalio na račun starog prijatelja zorno opisavši u kakvim su odnosima tada bili jugoslovenski košarkaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok smo igrali za bivšu SFRJ, više sam puta spavao u sobi s Vladom nego sa tadašnjom djevojkom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo