sinjska košarka ima novu zvijezdu / Prvi tamnoputi košarkaš u povijesti Alkara: Brandon 'Magic' Johnson već je osvojio Sinj

Pola godine je bio u zatvoru, a sada u Sinj došao po novi početak

15.10.2016.
19:20
VOYO logo

Pola godine je bio u zatvoru, a sada u Sinj došao po novi početak. To je Amerikanac Brandon Johnson, prvi tamnoputi košarkaš u povijesti tog kluba. Već na samom startu nove sezone svima u gradu je jasno - sinjska košarka ima novu zvijezdu.

U dvoboju sa Splitom sinjane predvodi novi Alkar – Brandon Johnson. Prvi je to tamnoputi igrač u povijesti sinjskog prvoligaša, a prijemom u Cetinskoj krajini više je nego zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sinj je sjajan grad. Navijači, dvorana, atmosfera, sve je nevjerojatno. Od trenera, do suigrača svi su me prihvatili raširenih ruku, toplo. Gdje god dođem pokazuju mi samo ljubav", kaže.

Nadimak mu je Magic, kao i puno poznatijem prezimenjaku, a svojom čarolijom sjajno se uklopio u novu ekipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao suigrač vrlo je dobar i pošten dečko. Odmah se uklopio u tu ekipu i mi smo ga svi prihvatili i drago nam je što je došao tu", ističe Kristijan Vučić, košarkaš KK Alkar.

A kako ovaj Amerikanac vidi svoje nove suigrače?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovi dečki su čvrsti. Razvijaju se, imaju odličnog trenera, svaki dan na treningu ulažu dodatan trud. S ovakvom posvećenošću u tako mladoj dobi, budućnost im je svijetla", poručuje.

Jedan od prvih Sinjana koji je Brandonu poželio dobrodošlicu bio je Marko Buratović. Pozvao ga je na ručak u svoj dom, sasvim slučajno na Brandonov rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao je trenutak kada smo mi izvadili tortu koju smo trenutno smontirali za njegov rođendan jer smo to jutro saznali. Kada je to vidio, uzeo je mobitel, to počeo snimati i plakao, i slao uživo prijenos svome sinu", priča nam Marko.

Mrlja u prošlosti novog sinjskog junaka je šestomjesečna zatvorska kazna na koju je osuđen zbog spoznaje o namještanju utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je to korisno iskustvo. Sve se događa s razlogom. Učinilo me boljim čovjekom, učinilo me poniznim, ali i dalo priliku za novi početak. Zahvalan sam za svaku priliku koja mi se pruži. Mislim kako je to bio blagoslom. Ponekad moraš proći kroz teške trenutke, ali Bog daje najteže kušnje svojim najjačim vojnicima", kaže Brandon.

U Sinju mu se sviđa hrana, kulturno-povijesna ostavština i ljudi. Nedostaje mu samo njegov sin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Devet mu je godina. Kad imam loše dane, on je mora radost", tvrdi.

Košarka mu ide puno bolje nego učenje hrvatskog, no Johnson se ne predaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šta ima. To znači nešto kao What's up"

Brandon je u vrlo kratkom vremenu postao idol Sinjanima. A nastavi li svoju magiju prenositi na teren, postat će zasigurno i junak maligana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo