PRAVO POJAČANJE: / U Zagreb stiže bivši član Celticsa, Knicksa i Heata

Image
Foto: AFP, Kevin C. Cox

Dvadesetosmogodišnji Amerikanac William Henry Walker, koji može igrati na obje krilne pozicije, novi je igrač hrvatskog košarkaškog prvoligaša Cedevite, potvrdio je klub na svojim stranicama.

7.11.2015.
15:35
AFP, Kevin C. Cox
VOYO logo

Taj 198 centimetara visoki košarkaš u Zagreb će stići u nedjelju, a u ponedjeljak će potpisati ugovor, nakon što prođe zdravstvene testove. Može igrati već u petak u euroligaškoj utakmici protiv Laborala u Zagrebu. Sportski direktor Cedevite Matej Mamić o novom pojačanju je rekao:

"Imamo sjajan ritam i dobre rezultate, ali da bismo to zadržali, morali smo popuniti upražnjeno mjesto odlaskom Zubčića. Walker je igrač koji može odigrati i na pozicijama visokog i niskog krila, iskusan je i vjerujem da će nam pomoći i da će biti pojačanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle sezonu u Miamiju

Walker je rođen 09. listopada 1987. u Huntingtonu, a nakon srednje je škole otišao na sveučilište Kansas State gdje je igrao od 2006. do 2008. Na draftu NBA lige uzeli su ga Boston Celticsi u kojima je u dvije sezone igrao 37 utakmica s malom minutažom i posudbama u D-ligu (Utah Flash i Maine Red Claws). Sljedeće tri sezone igrao je za New York Knickse, a najbolje rezultate ostvario je u prvoj sezoni 2010/11 kada je za prosječnih 27 minuta ubacivao po 11,9 koševa uz 3,1 skok. Godine 2013. igrao je i za D-ligaša Austin Toros te u Venezueli, da bi sezonu 2013/14 proveo u D-ligašu Sioux Falls Skyforce i na Filipinima. U Sioux Skyforce je igrao i prošle sezone, da bi ga 2015. uzeo Miami Heat za koji je odigrao 26 utakmica u NBA ligi, od čega 13 kao starter. U 26 prosječnih minuta na parketu upisivao je 7,3 koša uz 3,4 skoka, 1,2 asistenciju i 1 ukradenu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo