[VIDEO] DRAMATIČNA UTAKMICA U CLUJU! / Moćna Španjolska bolja od hrabre Hrvatske, osigurali smo drugo mjesto u skupini C

Image
Foto: AFP

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u 4. kolu skupine C Eurobasketa u Cluju, doživjela poraz od moćne Španjolske 73-79.

5.9.2017.
18:29
AFP
VOYO logo

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 73-79

Hrvatska: Simon, Bogdanović, Tomas, Šarić, Bender

Španjolska: Rubio, Navarro, San Emeterio, M. Gasol, P. Gasol

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Šarić, Bogdanović i društvo muški su se potukli protiv moćne Španjolske, predvođene braćom Gasol i Rickyjem Rubijom. Izabranici Ace Petrovića do posljednjih sekundi dvoboja bili su egalu, u prilici za pobjedu, disali su za vratom Španjolskoj, početkom posljednje dionice imali 57-53, no na kraju ipak nisu izdržali...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je sjajno bila otvorila dvoboj. Prvo povela s 6-0, pa 8-0, a nakon toga i 10-1, te 13-3. Izgledalo je to jako dobro, Petrović je pogodio s petorkom u kojoj je bio stavio Krunu Simona umjesto ozljeđenog kapetana Roka Leni Ukića, kao i Dragana Bendera umjesto Darka Planinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Španjolska je do konca prve četvrtine nadoknadila zaostatak i povela 21-20. U drugoj četvrtini Španjolci su imali plus 10 (38-28), a na odmor se otišlo rezultatom 38-32.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak drugog poluvremena ponovo je pripao hrvatskoj vrsti koja je od -6 stigla do vodstva 44-43. U jednom trenutku imali smo i 54-50, a na odmor uoči posljednje četvrtine otišlo se s hrvatskim vodstvom 54-53.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj četvrtini držali smo se do četiri minute prije kraja

U posljednjoj četvrtini držali smo se do četiri minute prije kraja kada je Španjolska kod minusa 62-63 načinila 6-0 i pobjegla na 68-63. Minutu i 32 sekundi prije kraja Španjolcu su nas vratili u život s dvije tehničke (Pau Gasol, Sergio Scariolo) koje je Šarić pretvorio u četiri koša s linije slobodnih bacanja smanjivši na 67-68.

Imali smo i napad za vodstvo, no nažalost promašili smo dva šuta. Rodriguez je potom zabio za 70-67, a Bogdanović je 30 sekundi prije kraja pogodio za minus jedan (69-70). Rubio je potom realizirao dva bacanja za 72-69, a Bogdanović brzo zabio za 71-72.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Penal' završnica

San Emetrio je u idućem napadu realizirao nova dva bacanja (74-71), a Bogdanović pogriješio nakon čega je priči bio kraj. Na koncu je završilo 79-73.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Dario Šarić sa 18 koševa i 13 skokova, Bojan Bogdanović sa 15 koševa, Marko Popović sa 11, te Marko Tomas sa 10 koševa. Španjolce su predvodili Ricky Rubio sa 13, Fernando San Emetrio sa 12 i Pau Gasol sa 11 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu je u našoj skupini dan odmora, a u četvrtak su na rasporedu susreti posljednjeg kola. Hrvatska će odmjeriti snage protiv Češke, a još se sastaju Španjolska - Mađarska, te Crna Gora - Rumunjska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


SKUPINA C (Cluj): Češka - Crna Gora 75-88 HRVATSKA - Španjolska 73-79 19.30 Rumunjska - Mađarska

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9.07 - Tomas je na zonu Španjolaca odgovorio - tricom - 57-53 za Hrvatsku.

8.03 - Bogdanović traži Šarića da mu se postavi pod koš. Ide Šarić na liniju slobodnih bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. 35 - Rodriguez sa sirenom! Šteta, odlična obrana Hrvatske, ali protiv ovoga nema obrane. Kakva akcija, navukao je dvojicu na sebe. Majstor...

4.22 - Marko Popović iznudio je prekršaj u napadu Pau Gasola. Kako Marko dobro igra... Grize u obrani...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1.32 - Pau Gasol je dobio tehničku. Isto kao i izbornik Španjolske Sergio Scariola. Znači prilika za lagane koševe iz slobodnih bacanja. Sve je pogodio Dario. Svih četiri...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58.2 - Bender je izgubio loptu u posljednjim trenucima napada. Sekunde su do kraja... Scariola zove time-out. Španjolska se obranila nakon što se dva puta lopta od obruč odbijala hrvatskim košarkašima.

27.2 - Bogdanović, prema dogovoru, nad Rubijem radi namjerni prekršaj. Rubio pogađa oba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

00.00 - GOTOVA JE UTAKMICA


KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 54-53 za Hrvatsku: 22-25 hrvatski košarkaši dobili su treću četvrtinu. Sjajno igra Hrvatska, Dario Šarić radi čuda na parketu. Njegovi potezi već sad su završili na društvenim mrežama. Bogdanović je, pak, zabio 11 koševa u nastavku, tri trice, nakon što je u prvom dijelu ostao bez koša.

POČELA JE TREĆA ČETVRTINA:

10. 00 -Španjolci započinju s istom petorkom koja je počela utakmicu. Gasol zabija za početak.

9.14 - Šarić je sad pogodio tricu.

6.49 - Šarić i Bender podigli su ritam u obrani. Žorić im pomaže.

6.23 - Bravo Babo! Šuter Pacersa zabio je sjajnu dalekometnu tricu preko ruke.

4.33 - Dario Šarić igra sjajnu utakmicu. Ima za sad 13 poena i 10 skokova.

3.25 - Luka Žorić zabija. Luka igra sjajnu utakmicu.


ZAVRŠILO JE PRVO POLUVRIJEME: Druga četvrtina donijela je potpuno buđenje Španjolaca, koji su pritisnuli u obrani i prešli u vodstvo. Krajem druge četvrtine, Hrvatska je gubila i s deset koševa razlike (28-38), ali na kraju Šarić i Žorić samanjili su na ipak boljih za nas -6.

DRUGA ČETVRTINA:

8.41 - Španjolci otvaraju četvrtinu s koševima.

7. 21 - Ne gledajte semafor, jer na njemu piše 24-14. Netko je zaspao na zapisničkom stolu. Rezultat je 23-26 za Španjolsku.

6.00 - Popović pogađa tricu. Izjednačenje 26-26.

5.23 - Buva je promašio tricu, a Sastre zakucao iz kontre za novo vodstvo Španjolske. Šarić je ponovno na parketu. Odmah pogađa Šiši za izjednačenje. Španjolci zovu time-out.

4.27 - Rodriguez pogađa tricu i odvodi Španjolce na pet razlike, najveća prednost Španjolske. Aco Petrović pozvao je minutu odmora.

28.3 - Bravo! Još jedna blokada Darija Šarića. Ukupno treća u susretu.


POČELA JE UTAKMICA. PRVA ČETVRTINA

7.04 - Šarić je zabio s distance. Vodi Hrvatska 4-0.

7.28 - Odlična blokada Bendera. Bravo...

8.52 - Bravo Simon. Kruno je pogodio ipak dvicu s istekom sirene za kraj napada iz samog kuta.

5.20 - Opet Darijo fintira, pravi korak i pogađa šut s distance. Španjolci zovu minutu odmora.

5.00 - Kombinacija Navaro i Pau Gasol. Četvorka Španjolske zakucava.

4.31 - Simon zabija tricu. To je to!

3.33 - Rubio je pogodio tricu, neometan. Španjolac, inače, nije elitni šuter.

47.2 - Šarić je ušao u reket i zabio polaganje od table.

ZAVRŠILA JE PRVA ČETVRTINA: Nakon serije Hrvatske i vodstva 6-0 i 10-1, Gasol, Navarro i društvo su se probudili, zaigrali bolje i na kraju četvrtine poveli. Ono što veseli je odlična igra u obrani Hrvatske i raspoloženi Dario Šarić. Krilo 76-ersa igra sjajno, blokirao je Gasola, skupio još jednu blokadu uz to i zabio 6 poena (ima i 3 skoka).


16.44 - Aco je iznenadio. Umjesto Planinića, u petorku je stavio Bendera. Ukić je također na klupi, umjesto njega susret će započeti Simon.

16.41 - Čekamo odluku Ace Petrovića. Hoće li Ukić početi u petorci?

16.41 - Na redu je Hrvatska.

16.39 - Na redu su himne. Prva je ona Španjolske.

16.37 - U tijeku je predstavljanje španjolske momčad.

16.29 - Roko Leni Ukić vuće jednu lakšu ozljedu leđa. No, on se zagrijava, bit će spreman za susret. Nakon pobjede nad Crnom Gorom, Ukić je osjetio zatezanje. Na svu sreću, ništa strašno...

16.04 - Najtiražniji španjolski dnevni sportski list Marca uoči utakmice, u tekstu pod naslovom "Bojan Bogdanović, bivši Madriđanin prijetnja je za Španjolsku", piše kako će ključno za pobjedu Španjolaca nad Hrvatskom biti zaustaviti šutera Indiane Pacersa. Babo je peti strijelac turnira s prosjekom od 22.3 poena po susretu. Do sad je Bogdanović zabio 67 poena, uz sjajan šuta za dva od 57% i za tri (44,4%).

15.55 - Nešto manje od sat vremena dijeli nas od derbija skupine C, sraza moćne Španjolske i Hrvatske. U posljednjoj utakmici na velikom turniru, prije godinu dana, hrvatski košarkaši slavili su 72-70. Iako su Španjolci u Cluj doputovali s oslabljenom momčadi, i dalje je to vrlo jaka momčad, predvođena braćom Gasol i playmakerom Rickyjem Rubijom.

Hrvatska je Eurobasket otvorila rezultatski uspješno, premda o nekoj posebno pamtljivoj predstavi u ogledima protiv Mađarske i Rumunjske, nominalno najslabijih suparnika u skupini, ne možemo govoriti. Puno je na tu temu i kritički govorio izbornik Aleksandar Petrović, no ljepšim tonovima obojana je bila predstava protiv igrački izjednačenije Crne Gore.

Image
'KREIRAMO NERVOZU NI IZ ČEGA, NO...': /

Najbolji hrvatski košarkaš kritičan, ali i s jasnom porukom za europske prvake

Image
'KREIRAMO NERVOZU NI IZ ČEGA, NO...': /

Najbolji hrvatski košarkaš kritičan, ali i s jasnom porukom za europske prvake

Ipak, Rice, Vučević i ekipa predstavljaju tek djelić snage u odnosu na onu kojom barataju branitelji naslova europskog prvaka, momčad koja najviše zabija (283 koša u tri utakmice) i najmanje prima (+166) na ovoj europskoj smotri. Navarro, Rubio, San Emeterio, Abrines, braća Gasol i braća Hernangomez nude višak opcija u napadu i čvrst bedem u obrani koji suparnike melje s gotovo 40 poena razlike po utakmici.

Navedeno sigurno neće gurnuti Bogdanovića, Šarića i društvo u depresiju, već biti motiv više za dokazivanje protiv prvih favorita Eurobasketa. Uostalom, na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Riju Hrvatska je slavila protiv Španjolske, kasnije brončane reprezentacije tog turnira. Recept kako do uspjeha je, dakle, poznat. Samo ga treba počet primjenjivati, neopterećeno budući da je daljnji krug natjecanja osiguran, i to već od prve minute susreta...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo