nba liga / Pojačani Sixersi nanijeli Denveru treći poraz u nizu: Knicksi nastavili očajni niz

Image
Foto: AP Images

Sva trojica hrvatskih košarkaša koji su sinoć nastupili u NBA ligi upisali su poraze sa svojim momčadima

9.2.2019.
9:00
AP Images
VOYO logo

Tobias Harris zabio je 14 koševa i upisao osam skokova u svom debiju za Philadelphia 76-erse, koji su u noći s petka na subotu svladali Denver Nuggetse. 

Sixersi su silovito ušli u susret, zaključivši prvu četvrtinu vodstvom 33:23, no Nuggetsi u drugoj uzvraćaju identičnim rezultatom pa se na poluvrijeme otišlo bez ičije prednosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje dvije dionice susreta, Sixersi su iskoristili obrambene pukotine Nuggetsa i rezultatom 117:110 nanijeli donedavno prvoj momčadi Zapada već pomalo zabrinjavajući treći poraz u nizu. 

"Da biste u gostima pobijedili ovako gustu utakmicu kakva je bila naša s Philadelphijom, morate igrati odličnu obranu, posebno u posljednjoj četvrtini. Kod nas to nije bio slučaj, iako nemam dečkima što zamjeriti za borbenost u usporedbi s posljednje dvije utakmice", rekao je trener Nuggetsa Michael Malone nakon novog poraza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Tobiasa Harissa u Sixersima su zaigrale i sve ostale najveće zvijezde - Ben Simmons, Joel Embiid i Jimmy Butler, no najviše se istaknuo 'čovjek iz sjene' - veteran J.J. Reddick imao je savršenu večer s 34 zabijena koša uz šut iz polja 11/15 i čak šest pogođenih trica! Embiid je dodao 15 koševa i 12 skokova, a Butler je zabio 22 koša. Dobra najava onoga što bismo u budućnosti mogli gledati od ove strašne momčadi! 

Nikola Jokić ubilježio je novi triple-double s Nuggetsima (27 koševa, deset skokova i deset asistencija), a Jamal Murray je zabio 23 koša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dennis Smith Jr. je nakon mučenja u Dallasu pronašao svoje mjesto pod suncem u Madison Square Gardenu, barem ako je suditi po prvih nekoliko utakmica. 

U porazu Knicksa kod Pistonsa, playmaker sa NC State sveučilišta postigao je 31 poen i uz osam asistencija bio je prvo ime momčadi iz New Yorka.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazak u utakmicu bio je očajan od strane Knicksa koji su brzo ušli u zaostatak 21:5, nakon prve dionice gubili su 41:22. Napor koji su uložili da bi se vratili u utakmicu urodio je plodom, ali i previše potrošio Knickse, tako da je novo odvajanje Pistonsa bilo neupitno i posljednja momčad lige je upisala 15. uzastopni poraz. 

Mario Hezonja odigrao je 33 minute uz skroman šuterski učinak (8 koševa, 3/9 iz igre) i solidnih sedam skokova. Kod pobjednika Andre Drummond završio je s 29 poena i 20 skokova, Blake Griffin dodao je 26 poena i šest skokova, a Reggie Jackson 20 poena i šest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz je upisao i Ante Žižić koji je s Cavsima gostovao kod Washingtona i nije imao šanse. Cavsi su nakon tri mjeseca pružili prve minute Kevinu Loveu koji je bio vrlo kratko na parketu. Love je igrao samo šest minuta, krenuo je u petorci, a Cavsi su poručili kako je to planirano i ne postoji nikakav problem.

Žižić je povratkom Lovea ispao iz startne petorke, ali je svejedno odradio 16 minuta s klupe i za to vrijeme ubacio je šest poena uz šut 3/4. Prva imena kod Cavsa bili su Collin Sexton s 27 poena i Jordan Clarkson s 24 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugoj strani u sjajnom izdanju predstavili su se igrači pristigli iz Bullsa, Bobby Portis posebno s 30 poena i šest skokova, a Jabari Parker imao je sedam poena, 11 skokova i devet asistencija.

New Orleans Pelicansi svladali su Šarićeve Minnesota Timberwolwese 122:117 predvođeni svojom prvom zvijezdom Anthonyjem Davisom koji je nakon mnogo priče o odlasku ove zime ipak ostao u Smoothie King Centeru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davis je potpuno dominirao kroz tri četvrtine, ubacivši 32 koša u samo 25 minuta provedenih u igri da bi nakon toga cijelu posljednju četvrtinu prosjedio na klupi, iako je susret bio daleko od riješenog. 

To je potegnulo dosta pitanja i rasprava na društvenim mrežama, no trener Pelicansa Alvin Gentry pojasnio je situaciju nakon susreta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam Davisu prije utakmice da će odigrati 22-25 minuta. Bila je to stvar našeg dogovora." 

Jrue Holiday susret je zaključio s 27 koševa i devet asistencija, a Kenrich Williams s 19 poena i šest skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karl-Anthony Towns s 32 poena i osam skokova predvodio je Timberwolvese, dok je Andrew Wiggins dodao 23 koša, deset skokova i sedam asistencija. Dario Šarić dodao je devet koševa (1/5 za dva, 1/1 za tricu, slobodna bacanja 4/4), tri skoka i jednu asistenciju za 25 minuta na parketu.

NBA: 

Phoenix Suns - Golden State Warriors 107:117 
New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 122:117
Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 117:110 
Brooklyn Nets - Chicago Bulls 106:125 (D'Angelo Russell 23p, 6as / Lauri Markkanen 31p, 18sk) 
Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 107:122 
Sacramento Kings - Miami Heat 102:96
Detroit Pistons - New York Knicks 120:103
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 119:106

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo