PETROVIĆ JE RAZMISLIO I ODLUČIO: / Izbornik košarkaša otkrio koga će voditi u Rio de Janeiro

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović prokomentirao je ždrijeb koji olimpijskog turnira u Rio de Janeiru.

10.7.2016.
20:50
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je u subotu pobjedom protiv Italije u Torinu senzacionalno izborila nastup na Olimpijskim igrama (5. - 21. kolovoza), a već u nedjelju je saznala i suparnike u prvom krugu. Naša će reprezentacija tako u skupini B igrati protiv europskog prvaka Španjolske, doprvaka Litve, te Argentine, Brazila i Nigerije.

'Sa svima se možemo nositi'

"Za razliku od skupine A u kojoj su Amerikanci izraziti favoriti, u našoj skupini su više-manje sve momčadi izjednačene. Možda su samo Španjolci blagi favoriti. Ne treba podcijeniti Nigeriju koja je prvak Afrike i atletski moćna momčad. No, sa svima se možemo nositi", istaknuo je Petrović u razgovoru za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je izbornik i da u momčadi za Rio de Janeiro neće biti nikakvih promjena u odnosu na turnir u Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmišljao sam da bih jednom izmjenom možda mogao malo dobiti na kvaliteti, ali kad sam ostao sam i još jednom razmislio, zaključio sam da nemam pravo oduzeti nastup na Igrama onima koji su ga izborili. Vidjeli ste kakve su bile reakcije igrača na klupi i odlučio sam da neću žrtvovati homogenost koju imamo u ovoj momčadi zbog nekoliko postotaka bolje rotacije", zaključio je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo