Partizan u velikim dugovima, Danilović moli državu za pomoć

Mogu samo da stavim ključ u bravu, izjavio je predesenik crno-belih

26.6.2013.
15:32
VOYO logo

Predsednik KK Partizan Predrag Danilović rekao je da je finansijsko stanje u klubu izuzetno teško i klub trenutno nije u stanju da naredne sezone igra nijedno takmičenje.

Na konferenciji za novinare Danilović je ocenio da je situacija u katastrofalna i da "može slobodno da stavi kluč u bravu i zatvori klub".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Situacija u ovom trenutku je takva da mogu da stavim ključ u bravu i zatvorim Partizan. Znam da će mnogima biti drago što to čuju, ali mi uprkos svemu nismo bili državni projekat i nemamo novca. U ovom trenutku nismo u stanju da igramo ni domaću, ni regionalnu, a kamoli Evroligu - rekao je Danilović.

On je otkrio da trenutni dug samo prema igračima iznosi oko milion i po evra, dok dug prema državi na ime poreza iznosi oko pola miliona evra glavnice, a zajedno sa kamatama ta cifra iznosi 1,2 miliona evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Jedino zbog razumevanja da će im biti isplaćeno, igrači nas nisu tužili, a onda se pojavljuju dvojica koji bi trofej videli samo na slici. Tu mislim na Raška Katića i Miroslava Raduljicu, koji bi bio poznat samo po splavovima. Oni su zaradili taj novac, ali način na koji su to uradili me je povredio - rekao je predsednik Partizana koji je dodao da je spreman da ode ako su on i Duško Vujošević prepreka da država pomogne Partizanu.

- Ako smo problem Dule Vujošević i ja, koji smo 13 godina tu i osvajali smo trofeje, neka se to lepo kaže. Gospodine Daniloviću lepo se sklonite a mi ćemo da obezbedimo budžet. Verujte mi da bih sutra otišao - kazao je predsednik crno-belih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danilović je u ime Partizana poslao i javno pismo ministarki sporta i omladine Alisi Marić u kome moli za pomoć države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo