Partizan razbio Nanter sa 30 poena razlike

Francuski šampion pokoren

25.10.2013.
22:01
VOYO logo

Košarkaši Partizana NIS zabeležili su prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Evrolige, u krcatom Pioniru demolirali su francuski Nanter rezultatom 73:43, prenosi "B92".

Šampiona Srbije i ABA lige predvodio je kapiten Dragan Milosavljević sa 26 poena, Bogdan Bogdanović je dodao 16, a Žofre Lovernj je zabeležio šest poena uz 11 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa druge strane nije bilo košarkaša sa dvocifrenim učinkom, Mam Žaite je ubacio osam, a Džeremi Nzeuli i Trenton Mičam po šest.

U ostalim utakmicama grupe A, CSKA je savladao Budiveljnik sa 72:67 dok je Fenerbahče Ulker trijumfovao nad Barselonom rezultatom 75:70.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi srpski tim u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, Crvena zvezda Telekom doživela je poraz na u Tel Avivu,Makabi je trijumfovao sa 96:82.

Početak utakmice nije najavljivao scenario koji je viđen na kraju, Nanter je bolje startovao i veoma brzo došao do vođstva od 7:2, ali je uzimao previše šuteva za tri poena, što su domaći koristili i spuštanjem lopte na svoje centre došli do egala, zahvaljujući sjajnoj minijaturi Dejana Muslija, koji je ubacio osam uzastopnih poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku se probudio Dragan Milosavljević, pogađao je iz svih pozicija, a veliku podršku je imao u Bogdanu Bogdanoviću. Drugo poluvreme počelo je veoma tiho, ekipe dva minuta nisu postigle niti poen, da bi ponovo tandem bekova beogradskog tima preuzeo inicijativu i konstantno povećavao prednost.

Kao da su košarkaši Nantera jedva čekali da se utakmica privede kraju, poslednji kvartal su odigrali katastrofalno, ubacili svega pet poena, što su domaći iskoristili i stigli do najveće prednosti, kojom je i završen ovaj meč drugog kola grupe A Evrolige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo