Ovo su poražavajuće statistike za Amerikance

Iako se mnogi ljubitelji NBA lige nadaju da će kraj lockouta svakog dana doći svome kraju, čak tri četvrtine Amerikanaca uopće ne mari za najjaču košarkašku ligu svijeta.

9.11.2011.
11:29
VOYO logo

Štrajk u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta sada je već na snazi punih 130 dana, te je prvi mjesec regularne sezone kompletno otkazan. Iako je većina dvorana za vrijeme sezone ispunjena do posljednjeg mjesta, interesa za takvo što kod Amerikanaca trenutno nema.

Naime, čak 76 posto anketiranih u SAD-u izjavilo je da im uopće ne nedostaju NBA utakmice. Anketa koja je provedena na 1.179 osoba bjelopute i tamnopute rase dala je iduće rezultate: Čak 83 posto bijelaca ne mari za gubitak NBA sezone, dok ih tek 8 posto žali za istom. Kod tamnoputih osoba situacija je nešto drugačija. Njih 26 posto izjasnilo se da im nedostaje košarka, dok ih je čak 57 posto reklo da im nije stalo. Zanimljivo je da muškarci i žene imaju vrlo slično razmišljanje kada je u pitanju NBA košarka. Malo preko 70 posto muškaraca izjavilo je da nije uzrujano zbog činjenice da neće tako skoro moći na parketu gledati LeBrona Jamesa, Kobea Bryanta i Blakea Griffina. Žene dijele mišljenje muških te ih čak 80 ne tuguje što neće moći gledati mlade sportaše na terenu. Odgađanjem nove sezone najviše je pogođeno mlado stanovništvo između 18 i 29 godina, njih 29 posto, dok ih 53 posto uopće ne mari za to kada će i hoće li biti NBA sezone. Na ove je rezultate zasigurno utjecala i tekuća sezona američkog nogometa (NFL) koji je ipak daleko popularniji sport u SAD-u. No, što će Amerikanci gledati i kako će razmišljati o NBA-u kada se NFL sezona završi, ostaje za vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo