OVO SE NIKOME NEĆE SVIDJETI: / Cedeviti i Ciboni otežan put u Euroligu

Image

Prvi čovjek košarkaške Eurolige Jordi Bartomeu potvrdio je u Beogradu da će ABA liga, u kojoj nastupaju i hrvatski klubovi, od sljedeće sezone imati samo jednog predstavnika u tom natjecanju.

11.3.2016.
19:21
VOYO logo

Španjolac je istaknuo da je prvaku ABA lige ponuđeno mjesto u Euroligi, a potvrdio je i da neće igrati kvalifikacije. Preostala tri sudionka doigravanja regionalne lige nastupit će u Eurokupu.

Poces restrukturiranja

"Znate da je Euroliga u uzbudljivom procesu restrukturiranja naših natjecanja, Eurolige i Eurokupa. Cilj je poboljšati kvalitetu natjecanja i ponuditi ljubiteljima košarke kvalitetnije sudionike. Sljedeće godine imat ćemo novi format sa 16 klubova i svi će igrati sa svima. Svakog tjedna gledatelji će moći uživati u vrhunskoj košarci", rekao je Bartomeu tijekom konferencije za novinare u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Eurokupu sudjelovat će 24 kluba te ćemo također raditi selekciju klubova kako bi ponudili što kvalitetniju košarku", dodao je Španjolac te je istaknuo da će svi klubovi koji steknu pravo nastupa pod okriljem Eurolige moraju ispuniti euroligaške kriterije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponda ABA ligi

"Ponuda ABA ligi je sljedeća: jedno zagarantirano mjesto u Euroligi i najmanje tri u Eurokupu, ponuda je ista za sve. Što se tiječe uvijeta, prvi je rang klubova, a onda organizacija, objekti i financijska situacija. U budućnosti ne vidim probleme u tom području", kazao je Bartomeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisutne je zanimalo znači li to da prvak ABA lige neće automatski imati mjesto u Euroligi ako ne ispuni uvijete.

"To su uvijeti za sve sudionike Eurokupa i Eurolige s A licencom. Za sada nema razloga za brigu, ali ćemo provjeriti sve klubove. Uveli smo financijsku evaluaciju klubova", rekao je Španjolac te je dodao kako se Euroliga za sada neće dodatno proširivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo predvidjeli pozivnice, naš koncept je utemeljen na tome da tu budu klubovi iz najjačih europskih liga i to je brojka od 16 momočadi. Tu će biti klubovi zi Njemačke, Španjolske, ABA lige, VTB lige i osvajač Eurokupa. Ako bude mjesta za proširenje razmislit ćemo u uvpđenju pozivnica", rekao je Bartomeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je i da je dogovorena suradnja s ABA ligom za naredne tri sezone, a onda će se razgovarati o nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U završnici ABA lige ove godine sudjeluju Budućnost, Cedevita, Crvena Zvezda i Mega Leks. Šef Eurolige bio, inače, u četvrtak u Zagrebu gdje se susreo s predstavnicima Cedevite.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo