OVO NBA LIGA NIKAD NIJE VIDJELA: / Triple-double igrača Warriorsa o kojem će se dugo pričati

Image
Foto: AFP, EZRA SHAW

Stranice košarkaške povijesti ispisao je u noći na subotu Draymond Green postavši prvi igrač u NBA ligi koji je upisao triple-double učinak bez dvoznamenkaste brojke u rubrici poeni.

11.2.2017.
11:00
AFP, EZRA SHAW
VOYO logo

Učinio je to igrač Golden State Warriorsa u pobjedi 122-107 u Memphisu protiv Grizzliesa nakon što je ogled završio sa 12 skokova, deset asistencije i deset osvojenih lopti. U cijelom susretu 'uzeo' je samo šest šuteva i ubacio četiri poena.

"Mnogi u našoj momčadi mogu pogoditi, ja im za to ne trebam. Moje je bilo pomoći u obrambenom dijelu igre", izjavio je Green nakon susreta, a trener sastava Steve Kerr dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dominirao je. Dominantiju izvedbu od igrača koji je ubacio samo četiri koša nikada prije nisam vidio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini igrač u povijesti NBA lige koji je upisao ovakav učinak sa osvojenim loptama bio je San Antonijev Alvin Robertson 1986. godine, no on je sve podigao na razinu više okončavši ogled s quadruple-double učinkom protiv Phoenixa – 20 poena, 11 skokova, po deset asistencija i osvojenih lopti.

Rekord NBA lige po broju osvojenih lopti na jednoj utakmici iznosi 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je Green i pet blokiranih šuteva, što ga uz osvojene lopte čini prvim igračem od sezone 1973/74, kada je ovo uvedeno u službenu statistiku, koji je na utakmici imao barem pet blokada i deset osvojenih lopti. Bio mu je to peti ovosezonski triple-double i 18. u karijeri. U svih 18 takvih njegovih utakmica Warriorsi su upisali pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo