Opet ćorak! Srbi razvalili Hrvatsku u sedam minuta!

Turnir Adecco Pokal EX-YU pripao je košarkašima Srbije.

10.8.2011.
1:22
VOYO logo

Nakon što su pobijedili Crnogorce (82:61) i domaćine Slovence (65:60), u finalu ovog turnira, Hrvatska je poražena s 71:80 od moćnih Srba, trostrukih europskih i dvostrukih svjetskih prvaka.

Momčad Duška Ivkovića po tko zna koji put došla je do pobjede u samoj završnici susreta. Iako je Hrvatska vodila veći dio utakmice, po običaju odlučila je posljednja četvrtina koju su reprezentativci Srbije dobili sa nevjerojatnih 23:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj četvrtini momčadi su se smjenjivale u vodstvu, Teodosić i Krstić stvarali su probleme za hrvatsku obranu, dok su s druge strane odlično parirali Popović i Bogdanović koji je četvrtinu završio pogotkom i našim vodstvom od dva pogotka prednosti.

U drugoj dionici probudio se i Ante Tomić, ubacio je nekoliko koševa, no veliki problem Vrankovićevim igračima stvarao je šut za tri poena. Prvu tricu za Hrvatsku na cijeloj utakmici postigao je Simon tek u 19 minuti susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme odlično otvaraju Tomas i Barač koji odvode našu reprezentaciju na šest koševa prednosti. U tim trenutcima sjajna je bila i hrvatska obrana koja je bila ključ pobjede protiv Slovenaca.

No, sve što su gradili u prvim minutama treće četvrtine, Hrvati su lako prosuli, nekoliko loše odigranih napada i sjajni Teodosić vraćaju Srbiju u egal. Potom se opet bude Tomić i Markota, i naša reprezentacija dionicu završava sa plus sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 33. minuti susreta Hrvatska je otišla na 10 koševa prednosti, no onda se dogodio preokret, koji sada već postaje uobičajen kada su u pitanju utakmice Hrvatske i Srbije. U posljednjih sedam minuta Hrvatska je neobjašnjivo stala, napad koji je predvodio Draper bio je zakočen, a obrana je popuštala pored nezaustavljivih protivnicima.

Posljednja četvrtina okončana je rezultatom 23:4 za Srbiju, koja je na kraju pobijedila rezultatski uvjerljivo, s čak 9 koševa razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turnir koji se održao u glavnom slovenskom gradu, jasno je pokazao kako se Srbija s pravom može smatrati jednim od glavnih favorita Europskog prvenstva u Litvi. S druge strane košarkaši Joke Vrankovića bez obzira na poraz u ovoj utakmici, konačno izgledaju kao kvalitetna momčad koja za koju konačno možemo reći da igraju pravu košarku.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo