prva utakmica / Opća mobilizacija u Zadru: Makedonci na putu do ostanka u ABA ligi danas moraju pasti

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Zadar na Višnjiku igra prvu utakmicu za ostanak u ABA ligi protiv MZT-a

17.4.2019.
10:31
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Zadra u srijedu otvaraju kvalifikacijsku seriju za opstanak u ABA ligi. Protivnik je skopski MZT koji je kvalifikacije i priliku da se plasira u viši rang izborio završivši kao drugi u doigravanju ABA 2 lige.

Zadrani utakmicu dočekuju u prilično dobroj formi što potvrđuju i četiri uzastopna slavlja nakon poraza od Igokee u posljednjem kolu ABA lige koji ih je i gurnuo u neizvjesnost kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruku na srce, momčad s Višnjika do tih je pobjeda došla protiv ekipa koje su objektivno puno lošije kvalitete od nje. Stoga će biti prilično zanimljivo vidjeti kako će igrači trenera Ante Nazora reagirati protiv suparnika koji ovu utakmicu već neko vrijeme drži na nišanu i u kojoj će dati sve od sebe ne bi li iznenadio.

Fokus na više igrača

Što se samog Nazora tiče, dvojbe nema. Pobjeda ostaje na Višnjiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi licemjerno reći bilo što drugo nego da očekujemo pobjedu u utakmici za koju se spremamo već neko vrijeme. Vlada opća mobilizacija i motiva ne nedostaje. Imamo svoje adute i prednosti koje moramo zajednički nastojati prenijeti na teren protiv protivnika kojeg neizmjerno respektiram."

Najveću prijetnju Nazorovoj momčadi predstavljat će Zadranin Ive Ivanov. Nakon što zbog određenih razloga na koncu prošle sezone nije produžio ugovor s klubom s Višnjika, Ivanova je angažirao MZT u kojem je brzo došao do statusa nositelja igre. Statistički Ivanov je drugi najkorisniji igrač ove momčadi i deveti najkorisniji igrač cijele ABA 2 lige s brojkama od 15,2 koševa, 5,4 skokova i 3,1 asistencija za 31,7 minuta koliko u prosjeku provede na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim na njega pažnju će Zadrani trebati obratiti i na Amerikance Jamesa Woodarda i Lestera Medforda kao i na Srbina Andriju Bojića koji je ujedno i najbolji strijelac i skakač skopske ekipe. Da ne spominjemo veterane Damjana Stojanovskog i Predraga Samardžiskog.

"Teško je staviti fokus samo na jednog igrača. Momčad je to koja igra s deset igrača. Popunjeni su na svim pozicijama i nekada igrači s klupe odrade bolje role od prve petorke. Izuzetno cijenim neke njihove igrače kao što su Ive Ivanov, Damjan Stojanovski i Predrag Samardžiski, ali i sve njihove zamjene. Mi jednostavno moramo imati odgovor na sve njihove igrače i na tom tragu moraju djelovati moji igrači."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazor je prije dvije godine kao prvi trener proveo u MZT-u malo manje od jedne sezone. Iako je momčad preuzeo u mjesecu studenom, zanimljivo je kako je već tada bio četvrti trener. Sezonu je izgurao do kraja, u teškoj borbi ostavio MZT u ligi, no ugovor nije produžio. Nazor je ,stoga, sigurno jedan od onih koji zna kako dišu u klubu iz Skoplja.

"Imao sam priliku živjeti i raditi u Skoplju odakle nosim jako ugodna iskustva. Prema nekim studijima tamo je zrak zbog industrije jako zagađen i jako je neugodan po pluća čovjeka. Mi smo, pak, ovdje ispod Velebita tako da oni ne bi smjeli disati bolje nego mi. Šalu na stranu, odličan su klub, ozbiljan i odlično organiziran. Sigurno gledaju kako se što prije vratiti u ABA ligu, ali nadam se da neće preko naših leđa”, zaključio je Nazor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadrani će u ovom dvoboju biti kompletni jer su u momčad vratio Luka Božić koji je zbog viroze propustio posljednju utakmicu protiv Škrljeva. Sutrašnja utakmica igra se u dvorani Krešimira Ćosića s početkom u 17 sati.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo