Obaveštenje: Nema basketa, dok klinci ne poprave ocene (FOTO)

Mladi košarkaši, knjige u ruke

15.3.2013.
16:06
VOYO logo

KK "Sava" iz Beograda otkazao je sve utakmice mlađih selekcija, jer su treneri obavešteni da đaci koji treniraju u ovom klubu imaju loše ocene.

U saopštenju okačenom na sali za treninge stoji da su čelnici svesni da će klub snositi konsekvence zbog odluke da otkaže mečeve kadeta i juniora, ali da je akademski status dece ispred sportskog uspeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konstatuje se takođe da će utakmice biti odigrane, samo u slučaju da ocene budu popravljene.

- Mi imamo program "Školovani sportista", koji trenutno sprovodimo sa srednjoškolskim uzrastom, a od sledeće sezone uvešćemo ga i za one koji su u petom razredu i stariji. Škola mora da bude na prvom mestu, a u našem klubu pokušavamo da upravo tim pristupom pokažemo da deca ne moraju da nam idu u Ameriku da bi se tamo paralelno školovali i bavili se sportom. Nekoliko momaka ima loše ocene, jedinice ili dvojke iz nekih predmeta. Mi smo postigli ogroman napredak u odnosu na prošlu sezonu kada se o ocenama naših igrača radi, veliki je pomak i u odnosu na prvo polugodište, ali zbog njih nekoliko odlučili smo se na ovaj potez - izjavio je predsetnik kluba Miloš Ristić za Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo