TUGA HRVATSKE KOŠARKE / Nitko ne želi uložiti u trostrukog prvaka Europe: 'Nismo obeshrabreni ishodom'

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Od hrvatske neovisnosti su Splićani osvojili jedno prvenstvo i pet Kupova Krešimira Ćosića

16.9.2022.
19:28
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

KK Split je i dalje bez strateškog partnera. Nekadašnji europski velikan već godinama životari na rubu propasti, a unatoč iskazanom interesu i neslužbenim najavama ni nakon isteka roka međunarodnog javnog poziva za ulaganje u KK Split nije zaprimljena ni jedna službena prijava.

"Nismo obeshrabreni ovakvim ishodom obzirom na okolnosti kratkih rokova i činjenicu da se ugovor ne može sklopiti ni konzumirati do početka ove sezone natjecanja. Učinit ćemo dodatne napore u privlačenju potencijalnih partnera i ponoviti javni poziv u proljeće", izjavio je Antonio Kuzmanić, zamjenik gradonačelnika koji u ime Grada treba nadgledati provedbu ovog projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja momčad 20. stoljeća

KK Split je svoje najveće uspjehe postizao pod imenom Jugoplastika. Naime, generacija predvođena Tonijem Kukočem i Dinom Rađom ostvarila je nezapamćen uspjeh osvojivši čak tri uzastopna naslova prvaka Europe te su zavrijedili da ih se zove najboljom europskom momčadi 20. stoljeća.

Klub s Gripa ima i dva osvojena Kupa Radivoja Korača iz 70-ih, a okrunili su se sa šest naslova prvaka i pet kupova Jugoslavije. Od hrvatske neovisnosti su Splićani osvojili jedno prvenstvo i pet Kupova Krešimira Ćosića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo