Nezapamćena svađa zbog bijednih 100 milijuna dolara

U utorak je trebala započeti nova sezona u NBA ligi.

2.11.2011.
12:08
VOYO logo

Lockout koji je stupio na snagu 30. lipnja nakon isteka starog kolektivnog ugovora i dalje je na snazi, a prošlog tjedna povjerenik NBA lige David Stern otkazao je sve utakmice koje su bili predviđene do kraja studenog. Tri su utakmice bile predviđene za prvi dan sezone u utorak. Aktualni prvaci Dallas Mavericksi trebali su krenuti ka obrani titule na domaćem parketu protiv Derricka Rosea i njegovih Chicago Bullsa, dok su snage trebali odmjeriti i Utah i Houston, te LA Lakersi i Oklahoma Thunder.

U listopadu je, podsjećamo, održan niz sastanaka između Igračkog i Udruženja vlasnika klubova, no stvari se nisu pomakle s mrtve točke kada je u pitanju raspodjela prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnici i dalje inzistiraju na raspodjeli prihoda 50-50, dok se Igračko udruženje ne spušta ispod 52.5% u njihovu korist. Sporna je dakle raspodjela nekih 100 milijuna dolara godišnje koje se nijedna strana ne želi odreći. Iako službeno vijest nije objavljena, Associated Press tvrdi, pozivajući se na anonimnu osobu blisku pregovorima, da novi sastanci dvije suprotstavljene strane nisu zakazani. Vrlo je tako izgledno da se košarka na NBA parketima neće igrati ni u prosincu, a možda i dulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo