Nevjerojatni bolesni Nijemac oduševio Ameriku!

Trebao im je jedan od najvećih preokreta u povijesti NBA finala, trebao im je nevjerojatni Dirk Nowitzki koji je igrao sa puknutom tetivom, temperaturom, upalom sinusa...

13.6.2011.
11:07
VOYO logo

Pobjedom 105:95 usred Miamija u šestoj utakmici finala doigravanja NBA lige, Dallas Mavericksi okitili su se prvim naslovom u povijesti kluba.

"Osjećaj da ste najbolji na svijetu - neopisivo! Još uvijek mi je teško vjerovati da se sve ovo događa. Radili smo tako dugo i tako naporno za ovaj trenutak. Bilo je to nevjerojatno putovanje za momčad", istaknuo je najkorisniji igrač NBA finala, Dirk Nowitzki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački košarkaš je u šestoj utakmici gađao samo 33 posto (9 od 27), a u prvom dijelu za njega nevjerojatno loših 1 od 12, ali i takav je zabio 21 koš. Ipak, ovaj put nije morao glumiti heroja. Drugi su ponijeli teret.

"Jednostavno nisam mogao ući u ritam šuta, ali nema veze. Jason (Terry) i društvo su uskočili", pohvalio je Nowitzki suigrače, posebno Terryja koji je ubacio 27 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parada za proslavu naslova NBA prvaka, koju su u Miami Heatu planirali čim se okupila moćna trojka, odgodit će se za neka druga vremena.

LeBron James tada je nabrajao... Ne jedan, ne dva... ne šest, ne sedam... Govorio je o naslovima, naravno. Jednoga će morati prekrižiti s liste, a nema sumnje da će, iako je u zadnjoj utakmici sezone bio prvi strijelac s 21 košem, svi upirati prstom u njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam kriv za neuspjeh u finalu. Uopće", jasan je bio James nakon utakmice, ali cijeli SAD osim Miamija i nekih dijelova Floride slavi njihov poraz.

I kao da ih ne mrze dovoljno, još su James i Dwayne Wade navukli dodatni bijes košarkaškog svijeta ismijavajući Dirka Nowitzkog i njegovu upalu sinusa. Sad imaju cijelo ljeto za kašljanje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mavsi nisu odustajali i sad zasluženo nose prstenje prvaka. Stara lekcija za sve: Nema prečica do uspjeha", poručio je odmah nakon završetka finala Dan Gilbert, predsjednik Cleveland Cavaliersa, kluba koji je James ostavio prošlo ljeto u potrazi za uspjehom. Zna se komu su te riječi bile upućene...

Trener Dallas Mavericksa Rick Carlisle pridružio se odabranom društvo desetorice trenera koji su ponijeli naslov i kao igrači i kao treneri. On je svoj igrački osvojio s Bostonom 1986. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prava momčad. Ne možemo brzo trčati, ni skakati ne znam koliko visoko, ali vjerovali smo jedni drugima i čuvali si leđa čitavu seriju", istaknuo je Carlisle.

Osvajanje naslova ujedno je i posljednji, najvažniji korak u karijerama mnogih igrača Dallasa. Bio je to vjerojatno zadnji pokušaj mnogih od njih da sa scene odu kao pobjednici. Jason Kiddu je 38, Nowitzkom 32, Terryju 33...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam dvaput u finalu, očito je treća sreća", istaknuo je Kidd koji je prijašnja dva finala izgubio s New Jersey Netsima.

Završetak kao iz bajke. 11-godišnja potjera za snom, konačno se isplatila Plavom Anđelu. Više ga neće svrstavati u kategoriju "Najbolji igrači u povijesti NBA lige koji nisu osvojili prsten". A ni Jason Terry neće morati kod kirurga na uklanjanje tetovaže s NBA trofejem. Istetovirao se na početku finala. Kao da je znao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106100091006 arti-201106080133006 arti-201106060236006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo