NE MOŽE BAYERN, MOŽE CIBONA: / 'Vukovi' slavili protiv Juventusa

Image

U prvom susretu osmine finala FIBA Eurokupa košarkaši Cibone su na gostovanju u Uteni pobijedili litavski Juventus 83:78 i u seriji na dvije pobjede poveli 1-0.

24.2.2016.
19:49
VOYO logo

Druga utakmica na rasporedu je u 2. ožujka u Zagrebu, a bude li potrebno, treća će utakmica biti odigrana 5. ožujka ponovo u Uteni. U slučaju plasmana u četvrtfinale iduća prepreka 'vukova' bit će ruski Jenisej Krasnojarsk koji je sa 2-0 u pobjedama slavio protiv Turk Telekoma.

Imali i 19 razlike

Cibona se nametnula od prve minute i ozbiljnim pristupom je brzo pokazala kako je kvalitetnija momčad od petoplasiranog sastava litavskog prvenstva. 'Vukovi' su već u prvoj četvrtini imali 12 koševa prednosti, a u drugoj dionici je prednost hrvatskog sastava porasla i na 19 koševa razlike (38-19). U trećoj četvrtini Juventus je uspio spustio zaostatak na 14 koševa, međutim u posljednju četvrtinu Zagrepčani su ušli sa +17 (70-53). Cibona je do dvije minute prije kraja imala uvjerljivu prednost, no tada je nepotrebnim opuštanjem umalo sve upropastila. Juventus je serijom 14-3 stigao na pet koševa zaostatka, no za više nije bilo vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Florence 22, Slavica 18

Cibonu su do četvrte gostujuće pobjede u Eurokupu predvodili James Florence sa 22 koša, te Nik Slavica sa 18 koševa. Ante Žižić je dodao 10 koševa i osam skokova, a Nebojša Joksimović devet koševa. U domaćim redovima najefikasniji su bili Edgaras Zelionis sa 14 koševa i šest skokova, te Laurynas Samenas i Spencer Butterfield sa po 13 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo