NBA SE I NA SLUŽBENOJ STRANICI OGLASIO O KUKOČU: / 'Njegov izostanak iz serije nije slučajan; izbacio je Rodmana iz sastava...'

Image
Foto: Profimedia

Iako je do 1997. godine najčešće bio na klupi, zbog Pippenove ozljede i Rodmanovih raznih problema Toni je postao član startne petorke najjače momčadi svih vremena

30.4.2020.
9:18
Profimedia
VOYO logo

Izostanak Tonija Kukoča iz hit.dokumentarca "The Last Dance" postao je glavna tema u košarkaškom svijetu ovog dana. Kukoč je bio najbolji šesti igrač u NBA ligi. Dobivao je minutažu kao da igra u prvoj postavi i bio je nezamjenjivi član Jacksonove postave, a priča o njemu krenula je jer se nije pojavio na grafikama koje su prikazivale momčad Bullsa.

O toj je temi izašao i članak na službenoj NBA-ovoj stranici, a napisao ga je Juan Estevez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na kreativne i umjetničke odluke u seriji, Kukočev izostanak nije slučajan. Iako je bio jako bitan u Chicagu, Splićanin se nikad nije smatrao jednim od najboljih igrača Bullsa jer je bio u sukobima s Jordanom koji je mislio da je on Krauseov igrač. Također, propitkivali su se i njegovi stavovi i intenzitet kojim je igrao", piše Estevez u svom tekstu.

Izvukao je i impresivne statističke podatke koji jasno pokazuju koliko je Kukoč bio bitan u momčadi Bullsa. U sezonama od 1996. do 1998. godine on je po tim podacima bio u najboljih deset igrača lige. Stajao je iz bok legendama poput Alonza Mourninga, Pata Ewinga, Shaqa, Olajuwona i Kempa. Ta ga statistika postavlja kao jednog od najučinkovitijih "visokih" igrača svojeg doba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Nuccio Dinuzzo / Zuma Press
Image
Foto: Profimedia, Nuccio Dinuzzo / Zuma Press

April 24, 1998 - Chicago, IL, USA - From left, Dennis Rodman, Scottie Pippen, Michael Jordan, Ron Harper and Toni Kukoc were big parts of Bulls teams that won three straight NBA titles from 1996 to 1998. Jordan and Pippen were members of the first ''three-peat'' team, which won titles from 1991 to 1993., Image: 217373559, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

KUKOČ DOBIVA SVOJU EPIZODU U SERIJI, MAGIC JOHNSON OTKRIO: ‘Nikad nisam vidio Jordana takvog, znao sam da će biti nevolje’

Image
KUKOČ DOBIVA SVOJU EPIZODU U SERIJI, MAGIC JOHNSON OTKRIO: /

'Nikad nisam vidio Jordana takvog, znao sam da će biti nevolje'

Image
KUKOČ DOBIVA SVOJU EPIZODU U SERIJI, MAGIC JOHNSON OTKRIO: /

'Nikad nisam vidio Jordana takvog, znao sam da će biti nevolje'

Izbacio Rodmana iz prvog sastava

Mnogi ne znaju da je ta dinastija Bullsa zapravo završila s Kukočem u početnoj postavi, a Rodmanom na klupi. Iako je do 1997. godine najčešće bio na klupi, zbog Pippenove ozljede i Rodmanovih raznih problema Toni je postao član startne petorke najjače momčadi svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj je utakmici za Bullse Jordan zabio 45 poena i osvojio svoj šesti naslov, no mnogi se ne sjećaju da je upravo Kukoč bio drugi strijelac te utakmice i jedini s dvoznamenkastim učinkom uz Jordana kod Bullsa.

"Iako još nije dobio svoj trenutak u Posljednjem plesu, rijetki su plesali bolje od Kukoča", zaključuje Estevez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše NBC, sljedeća epizoda dokumentarne serije “The Last Dance” bit će o Toniju Kukoču i svemu što je prošao u dresu Bullsa, tako da bismo konačno trebali dočekati i njegovu stranu priče.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo