LEGENDARNI IGRAČ / NBA liga tuguje, preminuo član Kuće slavnih: Drži rekord kojeg je samo Jokić uspio izjednačiti

Image
Foto: Profimedia

Koliko je bio dominantan tijekom svojih igračkih dana govori i činjenica da su neki njegovi rekordi većini igrača još uvijek nedostižni.

14.12.2023.
16:36
Profimedia
VOYO logo

Legendarni NBA košarkaš George McGinnis (74) preminuo je od zastoja srca, javljaju američki mediji. Najbolji košarkaš u povijesti Indiane posljednjih je nekoliko dana proveo u bolnici, no liječnici mu nisu mogli pomoći u borbi za život.

Image
BEZ MILOSTI /

Nokautirao 'Bosansku zvijer' i sada mu je stigla kazna: 'Najprljaviji' igrač NBA lige u ogromnim problemima

Image
BEZ MILOSTI /

Nokautirao 'Bosansku zvijer' i sada mu je stigla kazna: 'Najprljaviji' igrač NBA lige u ogromnim problemima

Za Indianu je igrao od 1971. do 1975. godine, potom je tri godine igrao za Philadelphiju, pa dvije godine za Denver, da bi se vratio u matični klub i tamo nakon dvije sezone završio karijeru, a 2017. godine je primljen u košarkašku Kuću slavnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego što su se ABA i NBA spojile u jednu ligu, McGuinness je dvaput osvojio ABA naslov s momčadi Indiane - u sezonama 1972. i 1973. Igrao je tri puta na ABA All-Star utakmici i još dva puta na NBA All-Star utakmici, a Indiana je zbog njega umirovila broj 30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je bio dominantan tijekom svojih igračkih dana govori i činjenica da su neki njegovi rekordi većini igrača još uvijek nedostižni. Bivši krilni centar Indiane bio je noćna mora za protivnike tijekom svojih igračkih dana, ušavši u povijest kao prvi igrač koji je zabilježio triple-double s 50 ili više koševa u doigravanju. U susretu protiv San Antonio Spursa imao je 51 poen, 17 skokova i 10 asistencija.

Prvi je čovjek koji je u jednoj playoff seriji ostvario 200+ poena, 100+ skokova i 50+ asistencija - to je kasnije ponovio samo Giannis Antetokounmpo, a Nikola Jokić je jedini košarkaš uz McGinnisa koji je u cijelom playoffu bio vodeći po broju poena, skokova i asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu, 16. prosinca, očekuje nas spektakularna borilačka večer koju možete pratiti UŽIVO na VOYO platformi. U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije - FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije - KSW 89 u poljskom gradu Gliwice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo