VIDEO: / Opet veliko iznenadenje, favoriti se 'poskliznuli'

Prva vecer drugog kruga doigravanja NBA lige donijela nam je dva "breaka" odnosno dvije gostujuce pobjede. Neocekivano, rekli bi smo.

6.5.2014.
10:35
VOYO logo

Najbolja momcad Istoka u osnovnom dijelu sezone Indiana u ovogodisnjem doigravanju nikako ne moze pronaci niti ritam, niti formu koju su imali prije nekoliko mjeseci. Nakon mucenja u prvom krugu protiv zilave Atlante i sada su se poskliznuli na domacem parketu protiv iznenadenje play offa, Washingtona.

Tako su Wizardsi prekinuli gubitnicki niz u Indianapolisu (12 utakmica) te su slavili sa 102-96. Trevor Ariza bio je covjek koji je nosio Wizardse u prvom poluvremenu (17 koseva, trice 5-5), a potom je u drugom njegovu ulogu preuzeo Bradley Beal, koji je susret okoncao s 25 poena, sedam skokova i isto toliko asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/M5RrqMVdosE

Washington je vodio prakticki od pocetka do kraja, te je po prvi put nakon 1982. godine upisao pobjedu u konferencijskom polufinalu. Zanimljivo, Wizardsi u ovogodisnjem doigravanju i dalje nemaju poraz na gostovanju. Bilo im je ovo cetvrto gostovanje, nakon tri u Chicagu, te ujedno cetvrta pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica broj 2 igra se ponovno u Indiani, a na rasporedu je u noci sa srijede na cetvrtak.

Los Angeles Clippersi slavili su kod Oklahome City Thundera s uvjerljivih 122-105, a do takve ih je pobjede predvodio sjajni razigravac Chris Paul. On je susret zavrsio s 32 poena, od kojih je osam ubacaja stiglo iza linije za tricu. Novi je to osobni rekord Paula kada su trice u pitanju, s obzirom da dosada ni na jednoj utakmici nije pogodio vise od pet. Osim poena Paul je podijelio i 10 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/L_yeFw8aN-4

Blake Griffin je s pozicije krilnog centra Clippersa pridodao 23 poena, dok su sjajni suteri Jamal Crawford i J. J. Redick ubacili 17, odnosno 12 koseva. Kod domacina je najbolji bio dvojac Russell Westbrook, Kevin Durant, koji je ubacio 29, odnosno 25 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni razlog najtezeg poraza Thundera otkako se klub preselio u Oklahomu je 18 izgubljenih lopti, nakon kojih su Clippersi postigli cak 23 poena!

Utakmica broj 2 na rasporedu je u noci sa srijede na cetvrtak, a domacin je ponovno Thunder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istok

Indiana – Washington 96-102 (George 18k, 6s, 5a, West 15k, 12s / Beal 25k, 7s, 7a, Ariza 22k, 6s)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapad

Oklahoma City – LA Clippers 105-122 (Westbrook 29k, 4s, 4a, Durant 25k, 4s, 4a / Paul 32k, 10a, Griffin 23k, 5s, 5a)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji kosarkas danasnjice LeBron James izjavio je da je njegov najveci rival u borbi za naslov najkorisnijeg igraca regularnog dijela sezone (MVP) Kevin Durant u potpunosti zasluzio tu titulu.

Durant ce prema svim procjenama ponijeti epitet najkorisnijeg igraca NBA lige u regularnom dijelu sezonu, a s takvim se scenarijem slaze i krilni igrac Miami Heata James. On je vec u nekoliko navrata ove sezone pohvalio sjajne izvedbe krilnog igraca Oklahoma City Thundera, a to je ucinio jos jednom minulog ponedjeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako ga postujem i smatram da zasluzuje nagradu. Odigrao je sezonu kao MVP"!

James je u svojoj karijeri osvojio cetiri titule najkorisnijeg igraca lige, a dvije su stigle u posljednje dvije sezone, kada je Heat osvajao "back-to-back" naslove prvaka. Medutim, ovu sezonu je, objektivno, iza najboljeg strijelca lige u osnovnom dijelu sezone Duranta (32 poena, 7,4 skoka i 5,5 dodavanja po susretu), koji je ipak imao bolja izdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo