Nakon 26 godina prvi put nekog pobijedili!

Košarkaška momčad američkog sveučilišta Caltech, poznatog po generacijama dobitnika Nobelovih nagrada, nadasve je posebna.

27.2.2011.
20:27
VOYO logo

Dabrovi iz Caltecha vjerojatno su jedna od najvećih ljubavnih priča svih vremena, barem kad je sport u pitanju. Jer koliko morate voljeti neki sport, a u njihovom slučaju to je košarka, da ga trenirate i igrate 26 godina, i uvijek gubite. Godinama su im svi govorili da odustanu, ali ljubav je prerasla u fanatizam i oni se nisu predavali, dapače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22. veljače 2011. godine napokon se isplatilo! Nakon 310 uzastopnih poraza tijekom zadnjih 26 godina, geekovi sa California Institute of Technology su nekog pobijedili, što im se nije dogodilo od 23. siječnja 1985. godine!? Nesretnici koji su izgubili od valjda najvećih luzera u povijesti igraju za momčad Occidental Collegea, koja je u zadnjim sekundama propustila pobjedu. Bilo je 46:45.

Junak susreta zapravo je bio Ryan Elmquist koji je upisao 23 koša, te tri sekunde prije kraja zabio dva od tri slobodna bacanja i doveo gledatelje u Braun Athletic Centeru u stanje euforije, nakon što su gosti promašili zadnju tricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Večerašnja pobjeda je potvrda velikog truda svakog člana ove momčadi, trenera i navijača uloženog u ovaj košarkaški program. Mislim da svaki košarkaš koji je ikad igrao za Caltech može večeras slaviti. Naravno, i dalje imamo svoje ciljeve koje želimo ostvariti, a ova pobjeda je samo korak na tom putu", izjavio je oduševljeni trener Caltecha Oliver Eslinger u velikom slavlju.

Sada su momci iz Caltecha poznati po dvije stvari. Osim duge tradicije stvaranja nobelovaca, koje ovo Sveučilište proizvodi gotovo u serijama, sada će postati svjetski poznati i po košarci, pa usudimo se reći - po najvećoj ljubavi prema nekom sportu u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo