MONSTRUOZNI JAMES SRUŠIO WARRIORSE, ODVEO FINALNU SERIJU U SEDMU UTAKMICU I UŠAO U POVIJEST: / 'Rekao mi je da neće izaći iz igre'

Image
17.6.2016.
8:34
VOYO logo

Cleveland je vodio tijekom čitavog susreta, u nekim trenucima i po 20 poena razlike, ali su se na početku posljednje četvrtine Warriorsi vratili na osam poena zaostatka. I tada je na scenu stupio LeBron James.

Krilo Clevelanda postiglo je prvih 10 poena Clevelanda u zadnjoj četvrtini i 18 poena zaredom, a nakon toga razigrao je svoje suigrače, šutera J.R. Smitha i Thompsona s četiri asistencije. J.R. Smith i centar Thompson zabili su kombinirano 10 poena, a točku na i stavio je James s još pet vezanih poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio sa svojim navikama

Tako je James ušao u povijest i postao peti košarkaš koji je vezao dvije utakmice finala s po više od 40 poena. Na kraju je utakmicu završio sa učinkom od 41 poenom (16-27 šut), 11 asistencija i 8 skokova, a postao je tek peti košarkaš u povijesti koji je postigao više od 40 poena dvije utakmice zaredom u finalu nakon Westa, Barryja, Jordana i O`Neala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekordi su tu da se ruše", kazat će James, a njegov trener Tyronn Lue nadovezao se na njegove riječi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curry nije mogao protiv Jamesa

"Odigrao je još jednu nevjerojatnu utakmicu. To je ono što svi očekujemo od LeBrona i to je ono što on radi tijekom svoje čitave karijere. Trebamo ga takvog u još jednoj utakmici za nas. Na kraju treće četvrtine LeBron mi je kazao kako nema namjeru izaći iz igre", otkrio je Lue.

Kyrie Irving pomogao mu je s 23 poena, ali je u drugom dijelu postigao samo tri poena, dok je Thompson dodao 15 poena i 16 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugoj strani je Steph Curry utakmicu završio s 30 poena, ali i šest prekršaja. Zanimljivo, njegov šesti prekršaj izborio je LeBron, a na odluku sudaca aktualni MVP lige, kojeg je James ponovno izludio jednom blokadom, burno je reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaška besmrtnost Jamesa

Svo veličanstvo Jamesa ponovno je izašlo na vidjelo. I postalo je itekako mjerljivo! Četiri puta MVP, dva osvojena naslova, titula najboljeg strijelca lige samo su neki od dokaza njegove košarkaške besmrtnosti. Ovo finale pokazalo je kako James još nije rekao posljednju riječ na košarkaškim terenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I neće dok ne osvoji naslov NBA prvaka sa Clevelandom, klubom s kojim želi uzeti prsten. Hoće li ga konačno i uzeti?! Vidjet ćemo u nedjelju u Oaklandu kad je na redu majstorica, sedma utakmica NBA finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo