PRASAK / Marca: 'Mario Hezonja potpisao za Barcelonu': Službene potvrde transfera još nema

Image
Foto: Profimedia

Odluka Marija Hezonje da napusti Real Madrid došla je nakon neuspjelog dogovora s klubom oko ostanka. Službene potvrde transfera još nema

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

14.6.2024.
15:07
Profimedia
VOYO logo

Mario Hezonja vraća se u Barcelonu. Najčitaniji španjolski dnevni sportski list Marca ovu vijest stavio je na naslovnicu na web izdanju u predvečerje utakmice Hrvatske i Španjolske na Euru u 1. kolu skupine B (sutra od 18.00 - Olimpijski stadion u Berlinu).

Gotova priča

"Hrvat je potpisao ugovor da se vrati u momčad Barçe - na četiri sezone i tri milijuna eura neto za svaku od njih. Mario Hezonja potpisao je ugovor s Barcelonom i to je sad gotovo", stoji u izvještaju. Službene potvrde transfera još nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
'BUDUĆNOST? NE ZNAM' /

Mario Hezonja stigao u Srbiju: 'Najbolja atmosfera na svijetu je u Beogradu'

Image
'BUDUĆNOST? NE ZNAM' /

Mario Hezonja stigao u Srbiju: 'Najbolja atmosfera na svijetu je u Beogradu'

Odluka 29-godišnjeg Marija Hezonje, visokog 2,03, da napusti Real Madrid došla je nakon što se nije uspio dogovoriti s klubom oko ostanka. Hezonja je igrao za ponos Katalonije između 2012. i 2015., kad je bio mladi košarkaš, prije odlaska u NBA.

Ugovor koji su Katalonci stavili pred Hezonju i koji je hrvatski šuter prihvatio doseže tri milijuna eura neto po sezoni, što ga čini jednim od najplaćenijih igrača u Europi, u rangu sa Shaneom Larkinom, Mikeom Jamesom i Kendrickom Nunnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaće svih njih znatno su veće od onih koje je Hezonja primao u Madridu i koje mu se tijekom ove sezone i posljednjih tjedana nudilo da obnovi ugovora u Realu.

Dugo se naslućivalo da će Hezonja napustiti Real Madrid. Klub mu je već dao nekoliko ponuda da nastavi i one su odbijene. Financijski nisu zadovoljili igračeve ambicije, također ponekad nezadovoljni njegovom ulogom u momčadi, primjerice u finalu Kupa, te iznervirani jer su se odgovorni nosili s mogućom obnovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Hezonja je htio ostati

Mario je prije Final Foura Eurolige, koji Kraljevi nisu osvojili, plasirao jasnu poruku u kojoj je javno obznanio da bi ostao u Realu: "Florentino mi 'prijeti' da nastavim... i nadam se da je tako. Svi razgovaramo i imamo isto mišljenje."

I to je ponovio upravo ove srijede, nakon osvajanja Endesa lige:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio bih uzvratiti svu ljubav s više godina uspjeha."

Na taj je način stavio loptu u dvorište odgovornih za madridsku košarkašku sekciju, pokušavajući ih natjerati da se pomaknu kako bi ga zadržali. Nakon što nisu, odlučio je prihvatiti Barçinu ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja se ove sezone povezivao s Panathinaikosom, momčadi u kojoj je igrao po povratku iz NBA lige, prema kojoj gaji veliku naklonost i koja mu je nudila ugovor na tri godine i 2,5 milijuna eura neto za svaku od njih.

Image

Mario Hezonja omiljen je među ultrasima Pao-a Gate 13. O njemu se zadnjih tjedana raspitivao Partizan, čiji navijači poštuju Dubrovčanina i htjeli bi ga vidjeti u dresu svog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmišljao o povratku u SAD

Također je analizirao svoje mogućnosti povratka u Sjedinjene Države. Bilo je nekoliko franšiza zainteresiranih za njega iako mu nijedna nije ponudila ravnotežu između uloge i plaće da bi želio ponovno skočiti u Ameriku. Ono što nitko nije očekivao jest da će Barcelona provaliti kako bi ga pokušala vratiti i dogovoriti se s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo