MALJKOVIĆ O ULOZI OLIVERA U JUGPOLASTICI: / 'U tri ujutru tjerali smo ga da nam svira. Kad smo igrali finala morao je otkazivati koncerte'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Prošlo je dvije godine od smrti velikog u umjetnika

31.7.2020.
9:38
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Legendarni košarkaški trener BožidarMaljković od 1986. do 1990. sjedio je na klupi splitske Jugoplastike te ju je odveo na krov Europe dva puta zaredom. Slavna momčad u kojoj su glavne uloge imali Toni Kukoč i Dino Rađa, često je vrijeme provodila s pokojnim pjevačem Oliverom Dragojevićem. Upravo na to osvrnuo se Maljković u intervjuu za Sportklub.

“Svaki veliki klub mora imati svoj unutrašnji život. Ako ga nema, on nije veliki klub. Mi smo imali članove uprave, koji su bili direktori Jugoplastike, koja je imala dvadesetak tisuća ljudi, radnika, po cijeloj Jugoslaviji. Oni su po dva puta dnevno dolazili u klub na kavu. OliverDragojević je dolazio svaki dan, kada nije imao koncerte. Veliki čovjek, bili smo jako dobri prijatelji. Dolazio je kod mene na vikendicu u Vodice, koju smo moj otac i ja sami napravili našim rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato imam skraćenu tetivu jer sam brdo cementa prebacio preko ruku. Sve to je davalo štimung. Kada bismo igrali finale onda bi Bilić, koji je o tome vodio računa, rekao Oliveru: 'Ej, nemoj koncert toga dana zakazivati‘. Očekivao je da ćemo mi pobijediti. Oliver je bio naš član. Zoran Grašo – otac pjevača Petra Graše – imao je vikendicu. Tamo bi otišli i onda bismo vidjeli Oliverovu genijalnost. On je imao imitaciju na zidu od kamena, to je prava dalmatinska konoba, razne instrumente – malu harmoniku, malu gitaru… Tada bismo smo vidjeli njegovu genijalnost. Tjerali bismo ga u tri ujutru, poslije ribe i vina, da nam svira“, ispričao je Maljković na drugo godišnjicu smrti slavnog pjevača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo