SLOVENAC JE VEĆ U ISTOJ REČENICI S NAJVEĆIMA: / Vjerovali ili ne, ovo nisu radile niti ikone NBA lige

Image
Foto: AFP

Njegovo ime je već uz bok LeBrona Jamesa

20.12.2018.
23:22
AFP
VOYO logo

Premda ga američki mediji i dalje nazivaju rookie-senzacijom, Luka Dončić, u europskim okvirima odavno već dokazana klasa, nastavlja oduševljavati svoju novu publiku, onu u NBA ligi. Gotovo svaka utakmica koju odigra za Dallas Maverickse donese i neko postignuće kakvo dosad nije viđeno ili je viđeno od igrača koji su ili će završiti u Kući slavnih.

Rookie godine

Slovenski tinejdžer koji je s reprezentacijom i klubom pokorio konkurenciju u Europi, igra poput veterana, njegova je ruka mirna u odlučujućim trenucima utakmice, a njegova košarkaška inteligencija ono što granice njegovih mogućnosti konstantno širi. Jasno, i statistika mu je impresivna i gotovo sigurno gura ga prema naslovu najboljeg novaka najjače košarkaške lige svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On i James

Impresivnih 18,4 poena, 6,7 skokova i 4,9 asistencija zvuči moćno i kad nije u pitanju 19-godišnjak iza kojeg je tek 28 utakmica NBA lige, a postoji još jedan podatak koji ovo diže na razinu više. Prevedu li se prosjeci u konkretne brojke, dobiva se sljedeće – Dončić je kroz 28 odigranih utakmica zabio 514 poena, uhvatio 188 lopti pod obručima i 137 ih podijelio suigračima za ubačaj. Postao je time tek drugi košarkaš u NBA ligi od 1983. koji je u prvih 28 utakmica dohvatio 500+ poena, 150+ skokova i 100+ asistencija. Prvi? LeBron James (541+169+169.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo