SLOVENAC JE NEZAUSTAVLJIV / Dončić povijesnom predstavom rasturio Lakerse, Zupcu i družini se vratio važan igrač, Antetokounmpo dominirao u derbiju istoka

Image
Foto: Profimedia

Iza nas je još jedna uzbudljiva NBA večer u kojoj smo vidjeli nekoliko nevjeorjatnih predstava

30.3.2022.
8:32
Profimedia
VOYO logo

Dallas Mavericksi su bez većih problema svladali Los Angeles Lakerse sa 128-110, a nevjerojatnu utakmicu odigrao je slovenski as Luka Dončić. Lakersi su igrali bez Anthonyja Davisa kojeg nema veće neko vrijeme, ali i bez LeBrona Jamesa.

Image
PRIČA O D'ANGELU RUSSELLU /

Bio je otpisan, klubovi su ga se rješavali kao čarapa, a onda je dobio neobičnu ulogu i postao vođa čopora

Image
PRIČA O D'ANGELU RUSSELLU /

Bio je otpisan, klubovi su ga se rješavali kao čarapa, a onda je dobio neobičnu ulogu i postao vođa čopora

Dončić je u nešto manje od 30 minuta provedenih na terenu ubacio 34 poena, uhvatio 12 skokova i podijelio isto toliko asistencija. Time je ispisao povijest te se izjednačio s nekoliko velikana NBA lige. Već nakon prve četvrtine imao je 17 poena, pet skokova i toliko asistencija, a do triple-doublea je došao već u trećoj četvrtini pa se u posljednjoj odmarao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To mu je bio deseti triple-double u sezoni te je odradio treću sezonu za redom u kojima je imao minimalno toliko takvih učinaka. Izjednačio se s velikim Wiltom Chamberlainom s 21. triple-doubleom s više od 30 poena, a ovo mu je drugi triple-double ostvaren za manje od pola sata čime se izjednačio s Giannisom Antetokounmpom. Kod Lakersa 28 je ubacio Monk, a 25 Westbrook.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giannis izdominirao Sixerse, Durant Pistonse, a za Zupca stigle dobre vijesti

Los Angeles Clippersi našeg Ivice Zupca slavili su 121-115 nad Utah Jazzerima za koje nije nastupao Bojan Bogdanović zbog ozljede. Razlog za slavlje kod Clippersa bio je i povratak Paula Georgea kojeg nije bilo od početka sezone. Upravo je George briljirao: Upisao je 34 poena, šest asistencija i četiri ukradene lopte, dok je naš Zubac za 17 minuta provedenih na terenu ubacio osam poena i uhvatio šest skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Jazzera je najbolji bio Donovan Mitchell s 33 poena. U derbiju istoka slavili su Milwaukee Bucksi nad Philadelphia 76ersima, a do pobjede su došli nakon ključne blokade Giannisa Antetokounmpa na Joelu Embiidu u posljednjim sekundama susreta. Upravo je Grk odigrao fantastičnu utakmicu, zabio je 40 poena, uhvatio 14 skokova, podijelio šest asistencija te je upisao tri blokade. Kod Sixersa je Embiid upisao 29 poena, 14 skokova i sedam asistencija, dok je James Harden imao 32 poena i devet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bullsi su svladali Washington Wizardse sa 107-94, a najbolji na terenu bio je DeMar DeRozan s 32 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Wizardse je predvodio Rui Hachimura s 21 poenom. Brooklyn Netsi su bili bolji od Detroit Pistonsa sa 130-123, a nezaustavljiv je bio Kevin Durant s 41 poenom, 11 skokova i pet asistencija, dok je Kyrie Irving ubacio 24 poena. Pistonse je predvodio sjajni rookie Cade Cunningham s 34 poena i šest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Clippers - Utah 121-115
Philadelphia - Milwaukee 116-118
Washington - Chicago 94-107
Brooklyn - Detroit 130-123
Dallas - LA Lakers 128-110

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo