LUDA UTAKMICA: / Grčka gubila protiv Latvije, pa se spasila sjajnom serijom

Image
Foto: AFP

Košarkaši Grčke su u utakmici za peto mjesto na Eurobasketu svladali Latviju 97:90 i osigurali mjesto u kvalifikacijama za OI u Riju sljedeće godine.

17.9.2015.
20:06
AFP
VOYO logo

Hrvatska je osjetila snagu Grčke u drugoj utakmici skupine C Eurobasketa (poraz 70:72), kao i Španjolci u četvrtfinalu. No, za razliku od Hrvatske, i društvo teškom su mukom prošli u polufinale turnira. Ovom pobjedom, Grčka je isprala gorak okus poraza od Furije. Barem malo. Jer, prevelika je tuga bila u grčkom taboru nakon izgubljene četvrtfinalne utakmice.

Image
ISTINA IZ SVLAČIONICE IZAŠLA NA VIDJELO: /

'Bilo bi bolje da smo se odmah posvađali'

Image
ISTINA IZ SVLAČIONICE IZAŠLA NA VIDJELO: /

'Bilo bi bolje da smo se odmah posvađali'

No, Grcima ovaj sraz i nije bio lagan. Latvija je vodila i 15 razlike u jednom trenutku (52:37), a do te prednosti Latvijci su došli fantastičnom serijom 24-0. Ipak serijom 28:9, Grci su došli do prednosti od 65:61. Latvija je dalekometnim šutevima zadavala glavobolje Grcima, ali nije uspjela slomiti svog protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grci 'ubili' u zadnjoj četvrtini

Važno je i istaknuti da je Grčka u zadnjoj četvrtini zabila čak 37 poena. Yannis Bourousis možda i nije uvijek efikasan, ali sigurno je da radi razliku pod košem. Posebno je to došlo do izražaja nakon što je zbog petog prekršaja iz igre izašao Kaspars Berzins iz Latvije. Bourousis je predvodio Grčku s 20 poena, šest skokova, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu, uz iznuđenih sedam prekraša, a kod Latvije je najbolji bio Janicenoks koji je zabio 22 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Latvija i dalje može osigurati nastup na kvalifikacijskom turniru za Rio ako poraze lošijeg iz susreta Italija i Češka.

Grčka je sigurno peta jer imaju bolji omjer pobjeda i poraza na turniru od Češke i Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo