LAKERSI UMIROVILI BROJEVE 8 I 24: / Kobe gdje mu je i mjesto - među besmrtnicima. Podsjetite se ovdje čime je to zaslužio

Image
Foto: AFP

Los Angeles Lakersi su u noći na utorak pod krov Staples Centra podigli dva dresa koja je Kobe Bryant nosio kroz karijeru

19.12.2017.
10:14
AFP
VOYO logo

Počast, veliku i zasluženu, ukazali su Los Angeles Lakersi igraču koji je obilježio dvije dekade igranja košarke na najvišoj razini podigavši pod krov Staples Centra dresove s brojevima 8 i 24, onima koje je nosio i proslavio jedan od najboljih košarkaša svih vremena - Kobe Bryant.

Krajem prošle sezone umirovljeni Bryant Lakerse je vodio do pet naslova NBA prvaka, sebi osigurao dvije titule najkorisnijeg igrača finala lige i jednu najkorisnijeg pojedinca osnovnog dijela sezone. Igračku karijeru bez mrlje koja je trajala od 1996. do prošle godine dvostruki je najbolji strijelac cijele lige ukrasio s 18 nastupa na All-Star utakmicama s kojih je ponio četiri MVP naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poput Jordana

Treći strijelac najjače košarkaške lige svijeta (33,643 poena, 25,0 u prosjeku po utakmici) i njen godinama dominantan igrač ostat će zapisan u sjećanju mnogih kao onaj koji se najviše približio savršenstvu Michaela Jordana, legendi čije je poteze gotovo u potpunosti kopirao na jednako kvalitetan način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donijelo mu je to svečanost podizanja dva dresa pod svod dvorane koja mu se divila dvadeset godina pa ih sad samoprozvana Crna Mamba ima dva od ukupno jedanaest koje su Lakersi podigli. I njegova karijera može se podijeliti na dva, igrački drugačija ali kvalitetom jednako dojmljiva dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S brojem osam na leđima Bryant je za Lakerse utrpao 16,777 poena, nastupio u osam All-Star ogleda, ponio titulu najboljeg strijelca lige i osvojio tri naslova NBA prvaka. Dva je dodao s brojem 24, s kojim je kontu dodao 16,866 koševa, izborio nastup na deset All-Star utakmica i uzeo još jedan naslov najboljeg strijelca lige.

Vrhunci karijere

Vrhunci karijere? U sjećanju svakog navijača sigurno ostaje 81 poen u mrežici Toronto Raptorsa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...60 koševa u posljednjoj utakmici karijere...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...61 poen u Madison Square Gardenu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...ova neustrašivost koju je pokazao u ogledu punom natezanja s Mattom Barnesom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...Kobe - Dallas Mavericks 62-61 u tri četvrtine utakmice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...sedma utakmica finala Zapada protiv Portlanda koju je 'dobio' praktički sam...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...12 trica od čega devet uzastopnih Seattleu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nebrojeno je mnogo Bryantovih postignuća vrijednih hvale, nabrojani su tek neki od njih, neki iz 'mora' uspjeha igrača koji je 134 puta išao preko 40 poena (čak i u devet uzastopnih utakmica), 26 puta preko 50 (jednom u nizu od četiri vezane utakmice) i šest puta preko 60. Kojem je četvrtina, a dokazao je to dvaput, bila dovoljno za ubaciti 30 poena. I koji je kao jedini u povijesti NBA lige otišao u mirovinu s više od 30,000 poena i po 6000 skokova i asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magic ga zove najboljim

U nepotrebnom biranju tko je bolji od koga i tko najbolji svih vremena, tijekom ceremonije podizanja Bryantovih dresova legendarni Magic Johnson u mikrofon je kazao da je Kobe najbolji igrač koji je ikad nosio ljubičasto-zlatne boje dresa Lakersa, što je definitivno nešto što će se naći kao tema debata mnogih zaljubljenika u košarku i sam klub koji je osvojio 16 naslova NBA prvaka i dao velikane kao što su, da spomenemo samo dva, Kareem Abdul-Jabbar i sam Magic. No, u osvrtu na karijeru za pamćenje, možda i nije pravi trenutak da se krene u takve priče...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo