Play ponuda

NIŠTA NOD PARIZA / Košarkaška reprezentacija BiH neće ni pokušati izboriti Olimpijske igre, razlog je stvarno tužan

Foto: Profimedia

Vodstvo Košarkaškog saveza BiH tu je odluku donijelo u konzultacijama s izbornikom Adisom Bećiragićem

17.3.2023.
15:29
Profimedia
Play ponuda

Muška reprezentacija BiH u košarci zbog nedostatka novca i procjene kako se pozivu ne bi odazvali njezini najbolji igrači neće sudjelovati na kvalifikacijskome turniru za Olimpijske igre, koje će se sljedeće godine održati u Parizu. 

 "Postoji više razloga za takvu odluku. Prvi je financijski. A nije ni realno očekivati da će nam se igrači odazvati", rekao je predsjednik Košarkaškog saveza BiH Dalibor Miloš.

Pojasnio je kako vodstvo Košarkaškog saveza BiH odluku o odustajanju od natjecanja u pretkvalifikacijama za OI donijelo u konzultacijama s izbornikom Adisom Bećiragićem.

Oslanjanje na mlade i neafirmirane

Izbornik je ocijenio kako se većina najvažnijih igrača ne bi odazvala pozivu budući je to vrijeme kada i sami imaju stanku za odmor. Umjesto toga, dodao je Miloš, planira se organizirati košarkaški kamp s proširenom reprezentacijom gdje bi se utvrdilo na koje se igrače može računati u budućnosti. Ponajprije se to odnosi na mlađe i još uvijek neafirmirane košarkaše. 

Prošle godine reprezentaciji BiH u košarci novac za natjecanje uplaćen je tek nakon što su započeli natjecanje u svojoj skupini na Eurobasketu koje se igrao u Njemačkoj, Češkoj, gruziji i Italiji. 

Play ponuda