VRHUNSKI PREVARIO SVOJE HRVATE / Kako je legendarni Aco Petrović s Brazilom potopio Hrvatsku: 'Mislim da nikada nismo igrali ovako'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon utakmice Aco Petrović je pojasnio kako je svladao Hrvatsku

30.6.2021.
23:00
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U dvoboju 2. kola skupine B3 olimpijskih kvalifikacija košarkaši Hrvatske su u Splitu poraženi od Brazila s 67-94 (20-25, 14-20, 21-26, 12-23). Brazilci, koje vodi Aco Petrović, pokazali su se kao odlična momčad koja je vodila od samog početka susreta, a početkom treće četvrtine njihova prednost je iznosila 15 koševa razlike (49-34).

Brazilci su nemilice punili hrvatski koš i na ulasku u zadnju četvrtinu bilo je 22 razlike (81-59), a dvije minute prije kraja narasla je na katastrofalnih 30 razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kako je svladao Hrvatsku

Nakon utakmice Aco Petrović je pojasnio kako je svladao Hrvatsku.

"Sve je bilo savršeno. Imali smo dovoljno energije da zaustavimo sve važne hrvatske igrače. Moja ideja je bila sakriti sve što sam mogao. Počeli smo s rezervnom petorkom, ne sjećam se je li ona ikad trenirala zajedno, ali ona je odigrala savršena obranu i iskoristila svaku hrvatsku grešku. Ovo je bila najbolja utakmica Brazila u četiri godine otkad sam ja izbornik, još bolja nego kad smo pobijedili Grčku na Svjetskom prvenstvu", rekao je Petrović i zatim nastavio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I da igramo u finalu protiv Hrvatske, obrambeno nam najbolji hrvatski igrači odlično odgovaraju i možemo ih čuvati. U to sam vjerovao i prije utakmice, a sad sam se uvjerio", veli trener.

Petrović tvrdi da je njegova momčad puno bolja od Hrvatske...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvati mogu učiti iz ovoga. Bila im je loša noć, vjerojatno nisu ovo očekivali od nas. U eventualnoj utakmici u finalu ih nećemo moći iznenaditi na isti način, no vjerujem da je ovaj Brazil mnogo jači od Hrvatske", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo