JORDAN SE VRATIO IZ MIROVINE SAMO DA NAUČI ROOKIEJA PAMETI: / Rekao je da će ga pobijediti, a onda se ovaj samo pojavio u dvorani

Image
Foto: Profimedia

Iako je rekao da neće više igrati, Jordana smo gledali nakon toga još dvije godine u dresu Washington Wizardsa u kojem je plaću davao za žrtve terorističkog napada 11. rujna 2001. godine

2.4.2020.
23:26
Profimedia
VOYO logo

U vremenu bez nekih novih košarkaških uzbuđenja moramo se zadovoljiti nekim starim, a jedna od manje poznatih priča u NBA povijesti je ona o rookieju Bullsa Coreyju Benjaminu koji je mislio da može pobijediti Michaela Jordana u igri jedan na jedan.

Godina je 1999., "The Shot" je pogođen, šesti prsten je na rukama Phila Jacksona i njegovih Bullsa. Jordan više nema što dokazivati (bar se tako mislilo) i odlazi negdje na Floridu u onim smiješnim širokim hlačama pušiti kubanske cigare i igrati golf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme Chicago Bullsi u skraćenoj "lockout" sezoni moraju oko nekog izgraditi novu budućnost. Jedan od takvih perspektivnih mladića mogao je biti Corey Benjamin. Iako je izabran kao 28. na draftu, pokazivao je veliki potencijal dok je igrao u srednjoj školi i na Sveučilištu Oregon.

Image
BABO SE NAKON TRI GODINE OGLASIO NA TWITTERU I - RAZVALIO: /

'To je jedina stvar od koje se moram distancirati'

Image
BABO SE NAKON TRI GODINE OGLASIO NA TWITTERU I - RAZVALIO: /

'To je jedina stvar od koje se moram distancirati'

"Dajte mi loptu"

Benjamin nije imao sreće ni s ozljedama, ali jednu nepovratnu ozljedu njegovom ponosu zadao je Jordan do kojeg je došlo njegovo mišljenje kako umirovljenog najboljeg igrača svijeta može dobiti u igri jedan na jedan. Poruku je Jordanu navodno prenio njegov bivši suigrač iz Bullsa Randy Brown i bilo je to dovoljno da se 36-godišnja NBA legenda vrati u dvoranu na trening Bullsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekli smo da Jordan nije imao više što dokazivati, ali istina je da je Jordan uvijek imao što dokazivati. On je bio najbolji i točka. Svaku misao i nadu u suprotno htio je zdrobiti i uništiti. A tako je stradao i 21-godišnji Benjamin.

Sve je stalo kad je Michael ušao u dvoranu. Svi su znali zbog čega je došao. Rekao je samo: "Dajte mi loptu." S lakoćom je košarkaški iscipelario Benjamina. Govorio mu je pred kraj partije čak i u koju stranu će ići i još ga je uvijek uspio pobijediti. Pogledajte kako je to izgledalo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benjamin se izgubio

"Došao sam se samo zabaviti. Pričao je svašta pa sam malo navratio da vidim dečke i malo se oznojim. Nekad igram malo po kvartu, nisam rekao da ću prestati igrati košarku", rekao je nakon ovog dvoboja Jordan novinarima koji su iz njega pokušali izvući izjavu o tome hoće li ikad igdje nastaviti karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je rekao da neće više igrati, Jordana smo gledali nakon toga još dvije godine u dresu Washington Wizardsa u kojem je plaću davao za žrtve terorističkog napada 11. rujna 2001. godine.

Benjamin je još malo životario na rubu NBA lige sa skromnom statistikom, da bi mu se onda trag izgubio u bespućima međunarodnih košarkaških liga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo