MJ JE DOBRO ZAPAMTIO ACU PETROVIĆA NAKON OBRAČUNA U HRVATSKOJ: / 'Nije se dalo naslutiti da će biti najveći svih vremena'

Image
Foto: Profimedia

Osvrnuo se Petrović i na hit-dokumentarac o Jordanu koji je nedavno pogledao

2.6.2020.
13:02
Profimedia
VOYO logo

Posljednji ples je otplesan pred očima čitavog svijeta. Dokumentarac o Michaelu Jordanu i njegovim Chicago Bullsima ponovo je izazvao velik interes za, po mnogima, najbolju momčad koja je ikad gazila NBA parketima.

Upoznali smo kroz njega i dobre i loše strane najboljeg košarkaša svih vremena, no na površinu su isplivale i neke priče vezane za njegove posjete Hrvatskoj. Onaj koji je najviše ostao upamćen bio je njegov posjet Zadru 1982. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radilo se o prijateljskom susretu jugoslavenske reprezentacije i svojevrsne selekcije američkih sveučilišta, a cilj je bio da se pojedini igrači iz tadašnje Jugoslavije izbore za nastup na Svjetskom prvenstvu. Jedan od tih košarkaša bio je Aleksandar Petrović koji nam je ispričao događaje koji su se odvijali tog 23. lipnja 1982. godine.

„Igrali smo ukupno tri utakmice protiv te američke selekcije, a upravo je ta utakmica u Jazinama bila najatraktivnija. Atmosfera je bila sjajna. Najveće zvijezde su u američkoj reprezentaciji bili Jordan i John Paxon, koji je kasnije postao njegov suigrač u Bullsima“, započeo je priču Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Oct. 8, 2014 - Zagreb, CROATIA - Players and leadership of Cibona basketball club along with Zagreb Mayor Milan Bandic promote action ''and I've helped''. Action is attempting to restore the old glory of the club and encourage supporters to purchase a season ticket.At the event were many famous : Biserka i Aleksandar Aco Petrovic(mother and brother of Drazen Petrovic), Mirko Novosel, Mihovil Nakic and many others on 27. September, 2014. Zagreb,Croatia, Image: 207591066, License: Rights-managed, Restrictions: * France Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Alen Gurovic / Zuma Press / Profimedia

Tad još nije bio toliko impresivan

Aco je imao priliku čuvati Jordana u toj utakmici, ali tvrdi da ga tad nije bilo još naznaka da će taj momak postati najveći košarkaš svih vremena, no ubrzo je toliko napredovao da se moglo vidjeti da će postati košarkaška superzvijezda.

„Pratili smo ga na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. godine i tad ste već mogli vidjeti da je poseban“, rekao nam je Aco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U legendarnoj utakmici u prepunim Jazinama zaigrao je i 17-godišnji Dražen Petrović koji je tad zabio 10 poena. Jordan je utakmicu završio s 24 poena, a posljednju je riječ imao John Paxon koji je pogodio šut za pobjedu 92:90 na kraju vrlo napete utakmice.

Image
I 34 GODINE POSLIJE GOVORE KAKO JE JORDAN BIO MALI MIŠ ZA OVOG BOGA KOŠARKE: /

Ovo je najšokantnija priča ikad u sportu koja je promijenila sve

Image
I 34 GODINE POSLIJE GOVORE KAKO JE JORDAN BIO MALI MIŠ ZA OVOG BOGA KOŠARKE: /

Ovo je najšokantnija priča ikad u sportu koja je promijenila sve

Prepoznao Acu u Barceloni

Zanimljiva je i anegdota koja se dogodila deset godina kasnije u Barceloni kad je Hrvatska igrala protiv Dream Teama. Jordan je Acu dobro zapamtio iz ove zadarske utakmice i nakon okršaja Hrvatske i Amerike upitao Dražena: „Koji je ono tip na vašoj klupi“. Dražen mu je objasnio da je to Aco, njegov brat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se Petrović i na hit-dokumentarac o Jordanu koji je nedavno pogledao:

„Po meni je dokumentarac sjajan i pokazuje kakav je Jordan bio ultimativni pobjednik. Iako u dokumentarnoj seriji postoji scenarij koji je sam Jordan dirigirao, meni ta priča nije trebala da shvatim. Za mene je Jordan najveći košarkaš svih vremena i teško da itko zasad može ući u istu rečenicu s njim“, zaključio je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo