JEDVA IŠČUPANA POBJEDA: / "Ovakva igra je nedopustiva"

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

Neočekivano su mučenje imali hrvatski košarkaši u četvrtom nastupu na Eurobasketu.

9.9.2015.
23:17
PIXSELL, Sanjin Strukić
VOYO logo

Kao i dan ranije protiv Makedonije, Perasovićevi su izabranici loše krenuli, dopustili suparniku da napravi veliku razliku, a tek su se pred kraj vremena probudili i počeli dovoditi stvari na svoje mjesto.

"Loš početak u obrani i napadu"

"Kao i u većini utakmica ovo ljeto, počeli smo loše i u obrani i u napadu. Točnije, igrali smo 'koš na koš' i onda odjednom dopustili suparniku da ode na 15 razlike što je nedopustivo. Zadnje tri minute prvog poluvremena smo se skupili, počeli igrati obranu kako treba, ušli su nam neki šutovi i krenulo je na bolje. Drugo je poluvrijeme bilo održavanje rezultata iako su nam Nizozemci opasno prijetili do kraja", istaknuo je u izjavi za HTVAnte Tomić koji je zaključio dvoboj s 13 koševa i osam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za oproštaj od Zagreba naša će reprezentacija u četvrtak igrati protiv Gruzije koja je u srijedu deklasirala Makedoniju s 90:75. Iako se Hrvatska ne može pomaknuti s drugog mjesta, Perasovićevi košarkaši ne žele pokvariti dojam eventualnim porazom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo najsjajnije"

"Ne bismo trebali očekivati da ćemo u prvih pet minuta stvoriti 20 razlike. Bitno je da igramo dobru obranu, a u napadu će nam se već otvoriti. Idemo dalje utakmicu po utakmicu, tek poslije Gruzije ćemo razmišljati o osmini finala. Nadam se da će nam u četvrtak ipak biti malo lakše nego protiv Nizozemske", zaključio je Tomić.

Prvo ime u hrvatskim je redovima u srijedu bio Krunoslav Simon koji je zaključio utakmicu s 18 koševa, sedam skokova i osam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije ovo bila naša najsjajnija utakmica, ali iščupali smo se. Najvažnije je da smo osigurali drugo mjesto i prolaz. Iskreno, nemam pojma što očekivati protiv Gruzije. Bio sam uvjeren i da se protiv Nizozemske neće ponoviti Makedonija, ali bio sam u krivu. No, kad smo pritisnuli i počeli igrati svoju igru, vidjelo se da ćemo pobijediti", rekao je Simon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo