PREDVIĐALE SU MU SE VELIKE STVARI / Teška ozljeda koja bi sve mogla upropastiti: Karijera najveće hrvatske nade ne ide kako su svi zamislili

Image

Roko Prkačin slovi za jednog od najtalentiranijih košarkaša u Hrvatskoj, ali i u Europi, no ova sezona neće mu biti u dobrom pamćenju.

28.1.2022.
18:17
VOYO logo

U NBA ligi do sada je igralo 17 Hrvata, a 18. je već označen kao budućnost hrvatske košarke.

Riječ je o Roku Prkačinu, kapetanu Cibone i ponajboljem mladom hrvatskom košarkašu. Pažnju europskih i američkih medija privukao je osvajanjem naslova europskog prvaka s kadetskom reprezentacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada mu se predviđa velika karijera, a koliko vjeruju u njega potkrepljuje i podatak da je sa svega 19 godina kapetan Cibone.

Ozljeda ga unazadila

Prkačin je već prošle godine trebao izaći na NBA draft, ali je zaključio da bi mu još jedna sezona u Europi mogla samo pomoći. Očito su i ljudi kojima je okružen shvatili da bi hrvatski krilni centar bolje prošao na draftu koji će se održati na ljeto ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Sin legendarnog košarkaša u sezonu nije ušao baš najbolje, igrao je solidno i vidjelo se da diže formu, a onda je uslijedila ozljeda.

Roku je stradala tetiva početkom prosinca na susretu s Goricom, nakon čega je morao na operaciju u Barceloni. Nagađa se da bi oporavak trebao trajati oko tri, četiri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada nismo puno čuli o Prkačinu i njegovoj ozljedi, što je očito zabrinulo i Amerikance koji prate perspektivne košarkaše koji će izaći na NBA draft.

Ništa nije izgubljeno

Tamošnji mediji svake godine rade predviđanja NBA drafta, takozvani 'mock draft'. Tada, bazirano na igrama mladića, prognoziraju koji će igrač kada otići u NBA. Tako je ESPN u lipnju prošle godine bio na 25. mjestu, a od ozljede je doživio znatni pad - pred Božić se našao na 42. mjestu , a sada je tek na 53.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Athletic je Prkačina na početku stavio na 22. mjesto, dok je sada na 51. Mnogi mediji Prkačina više ne vide kao igrača koji će biti izabran na draftu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, treba uzeti u obzir da su Amerikanci uvijek sumnjičavi prema Europljanima, pogotovo kada je neka ozljeda u pitanju, ali malo je zabrinjavajuće što Prkačina ne vide kao NBA igrača. Ipak, ne treba odmah dizati paniku: Prkačin će ovog ljeta na raznim kampovima u SAD-u moći pokazati o kakvom se talentu radi pa i uvjeriti NBA klubove da je spreman za najjaču ligu na svijetu.

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo