Izbornik nakon novog debakla: 'Situacija je sada alarmantna'

'Naravno da nisam zadovoljan kako smo izgledali, a situacija je sada alarmantna. Ispričavam se hrvatskim navijačima', izjavio je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije nakon novog poraza.

25.8.2013.
13:00
VOYO logo

Hrvatski su košarkaši doživjeli još jedan debakl na pripremama za EP, na turniru u Istanbulu izgubili su od Turske s 81:52. Dvanaest dana uoči Eurobasketa naši i dalje uvjerljivo gube od svake momčadi iz vrha. I izbornik Jasmin Repeša priznaje da se osjeća panika:

"Naravno da nisam zadovoljan kako smo izgledali, a situacija je sada alarmantna. Ispričavam se hrvatskim navijačima. Moramo čuvati neke vrlo važne igrače da se ne ozlijede, a slobodno mogu reći da naša forma još uvijek nije na pravom nivou, nije zadovoljavajuća."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu podbacili tek Ante Tomić (10 koševa, 6 skokova), te Marko Tomas i Roko Ukić (po deset koševa). Žorić je zabio šest, Simon i M. Delaš po pet, A. Delaš tri, Andrić dva, dok je Bojan Bogdanović u 29 minuta provedenih u igri zabio jedan jedini koš Turcima i to iz slobodnog bacanja!

"Vidljivo je da je u krizi. No, nije mi važna toliko današnja utakmica protiv Belgije koliko posljednji pripremni dio u Crikvenici. Tamo moramo sve posložiti u glavama i doći spremni na EP", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski košarkaši upisali su prvu pobjedu na Svjetskom kupu, tradicionalnom turniru koji se igra u Istanbulu. Sa 77-55 bolji su bili od Belgije.

Nakon dva teška poraza od Srbije i domaćina Turske, izabranici Jasmina Repeše ublažili su loš dojam pobjedom nad Belgijom. Turnir u Turskoj igra se, podsjetimo, u svrhu priprema za nastup na Europskom prvenstvu, koje 4. rujna počinje u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji igrač naše reprezentacije bio je Luka Žorić s 13 poena, šest skokova i dvije asistencije. Roko Leni Ukić pridodao je 11 poena i tri asistencije, dok je Marko Tomas ubacio 10, te upisao po skok i asistenciju. Kod Belgije je najefikasniji bio Roel Moors s 11 koševa.

O pobjedniku turnira odlučit će susret domaćina i Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo