Izbornik Repeša poručio igračima: 'Dajte mi priliku!'

'Igračima sam prije utakmice rekao: Dajte mi priliku da još jednom odigram protiv Španjolaca.

21.9.2013.
16:30
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u polufinalu Eurobasketa doživjela drugi poraz (od Litve 77:62) pa će Repešini izabranici u nedjelju nakon 18 godina imati priliku osvojiti brončanu medalju te se istovremeno revanširati Španjolcima za poraz na startu prvenstva.

"Jutros se osjećam puno bolje nego što sam mislio. Pobijedio je bolji, jači, brži i zdraviji suparnik. Taktički smo mogli bolje odigrati, ali nisam siguran da bi ishod bio drugačiji. Igračima sam prije utakmice rekao: 'Dajte mi priliku da još jednom odigram protiv Španjolaca'. Sada kada znamo kako je prošlo drugo polufinale mogu se šaliti da su izgubili samo kako bi udovoljili mojoj želji, ali bila bi nepravda da nismo dobili još jednu priliku igrati protiv Španjolaca. Ostali smo veliki dužnici i publici i sebi. Preostalo nam je posljednjih 40 minuta na prvenstvu i želimo pokazati da nema nepobjedivih. Cilj nam je oprostiti se s pravom slikom hrvatske reprezentacije", rekao je Repeša za Jutarnji list i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/kIy-cYF47vU

"U igri Španjolske ionako nema previše taktike. Važno je ostati koncentriran jer se njihov napadački koncept svodi na sitne detalje. Gasol u igri jedan na jedan ili dva na dva. Pravljenje blokova za šut Fernandeza ili nekog drugog. Moramo svih 40 minuta ostati u igri jer su izgubili svaku utakmicu u 'fiksu'. Ne znam radi li se o zamoru ili nečem drugom, ali moramo produžiti neizvjesnost. I ne smijemo se uzdati u njihovu nemotiviranost borbom za broncu. Radi se o karakternim igračima koji će htjeti medalju. Posljednjih dana svaki košarkaški kružok završava raspravom o tome što će se sve promijeniti u Hrvatskoj nakon dva i pol tjedna euforije. Nadom da više ništa neće biti isto", rekao je hrvatski izbornik te zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvorili smo pretpostavke da bude bolje, ali od njih neće biti koristi ako se ne krene s pravim programima i promjenama u organizaciji rada u Hrvatskoj. Velika je stvar što nam slijede ljeta bez kvalifikacija, što smo se plasirali i na Svjetsko prvenstvo i na sljedeće europsko."

Izbornik španjolske reprezentacije Juan Orenga uvjeren je da će se njegovi košarkaši oporaviti od poraza protiv Francuske i da će biti motivirani u borbi za broncu protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša je reprezentacija u prvoj utakmici na prvenstvu doživjela pravi debakl protiv Španjolske (68:40), ali Orenga smatra da će u nedjelju njegovoj momčadi biti puno teže.

"Bit će to potpuno drugačija utakmica od one iz prvoga kruga. Hrvatska se značajno podigla kao momčad o čemu svjedoči i osam uzastopnih pobjeda nakon poraza od nas. Morat ćemo se temeljito pripremiti za tu utakmicu. Poraz od Francuza nas je pogodio, ali ovo je pobjednička momčad i uspjet će se oporaviti prije dvoboja za treće mjesto. Ako se ne možeš boriti za naslov, i brončana medalja je ogroman doseg", rekao je Orenga za AS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo