JAMES BRILJIRAO U DRAMATIČNOJ UTAKMICI: / Kralj u Staples Centeru pokazao zašto je najbolji na svijetu; Luda utakmica Spursa i Warriorsa

Image

James briljirao u pobjedi nad Oklahomom u Los Angelesu

9.2.2021.
8:22
VOYO logo

Najbolji košarkaš svijeta LeBron James briljirao je noćas po hrvatskom vremenu u Staples Centeru u dresu svojih Los Angeles Lakersa, u pobjedi nad Oklahoma City Thunderima nakon produžetka 119:112 za petu uzastopnu pobjedu svoje momčadi. OVDJEpogledajte najzanimljivije trenutke utakmice.

Image
BOGDANOVIĆ I UTAH JAZZ SU NEZAUSTAVLJIVI: /

Hrvat iz Mostara ponovno jedan od najboljih; Poludio je i na suca krajem poluvremena

Image
BOGDANOVIĆ I UTAH JAZZ SU NEZAUSTAVLJIVI: /

Hrvat iz Mostara ponovno jedan od najboljih; Poludio je i na suca krajem poluvremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći ovosezonski triple-double Jamesa

U svoj ukupno treći ovosezonski triple-double učinak James je ugradio 28 poena, 14 skokova i 12 asistencija. Bila je to i druga uzastopna pobjeda Lakersa u produžetku nakon što su u subotu nakon dva produžetka svladali Detroit. Lakersi su vezali svoj najduži niz pobjeda u sezoni unatoč tome što su bili bez ponajboljeg centra lige Anthonyja Davisa, koji nije igrao zbog Ahilove pete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi su dominirali u produžetku, zabili su sedam vezanih poena za 117:110. Thundersi su dobili faul, ali Shai Gilgeous-Alexander promašio je prije nego što je Hamidou Diallo konačno postigao poen. James je na to odgovorio košem za 119:112.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma je nastavila s pogreškama u ključnim trenucima, u produžetku. Darius Bazley je prebacio loptu na dvostruki dribling, a Gilgeous-Alexander napravio je osobnu u napadu. Društvo iz Oklahome nije se s time složilo, ali to im ništa nije pomoglo jer su Lakersi zadržali stečeni posjed.

Gilgeous-Alexander bio je kratak za triple-double. Završio je s 29 poena, 10 asistencija i sedam skokova. Bazley je dodao 21 poen i 16 skokova. Diallo je imao 20 poena i career high 11 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi su u četvrtoj četvrtini zaostajali 11 poena

Nijemac Dennis Schroder dodao je 19 koševa za Lakerse. Bivši centar Clippersa, prošlosezonski najbolji 6 igrač lige Montrezl Harrell, imao je 21 poen, a Wesley Matthews 16, uključujući četiri trice koje je zabio ušavši s klupe. Kyle Kuzma dodao je 11 poena i 10 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi su u četvrtoj četvrtini zaostajali 11 poena. No, Lakersi su tada napravili seriju 8-0, a James je zabio za 107:107. Gilgeous-Alexander je fauliran u pokušaju za 3 poena i izveo je sva tri slobodna bacanja s preostalom 1 sekundom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi su otvorili treću četvrtinu serijom 18-8, uzastopnim zakucavanjima Jamesa, da bi poveli 74:68. Thunder je odgovorio zatvorivši četvrtinu s pobjedom u toj dionici u skokovima 16-2, a Diallo je postigao sedam poena za ulazak u četvrtu vodeću 84:76. Iste momčadi igrat će ponovno na istom mjestu u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spursi vezali i treću pobjedu

Ostajemo na Zapadu. Bivši NBA prvaci Golden State Warriorsi izgubili su u San Antoniju protiv možda i najbolje franšize lige, slavnih Spursa tijesno 105:100. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo u utakmici. Luka Šamanić već dva tjedna nije s momčadi San Antonia, jer je prebačen u Austin Spurse koji u srijedu započinju natjecanje u razvojnoj NBA G ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dejounte Murray bio je junak pobjede momčadi možda i najboljeg košarkaškog trenera ikad, velikog Gregga Popovicha. Osim što je maestralno zabio tricu (2-5 je gađao trice) 12.6 prije kraja susreta za treću uzastopnu pobjedu Spursa, a Steph Curry samo je na to mogao vrtjeti glavom, Murray je susret završio sa 27 poena, 10 skokova i čak osam ukradenih lopti. DeMar DeRozan dodao je 21 poen uz 10 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voljet ću pomoćnog trenera Spursa Cipa Engellanda do smrti", rekao je Murray nakon pobjede i dodao:

"Mi radimo takve stvari. Mnogi bi ljudi sad mogli reći: 'Ah, to je bila sreća.' Ali mi vježbamo na treninzima šuteve za pobjedu, one u posljednjim trenucima", prenosi njegove riječi ugledni američki ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curry je odgovorio nakon isteka vremena tricom, ali DeRozan je zatvorio utakmicu izvodeći četiri uzastopna slobodna bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curry je imao 32 poena, a Kelly Oubre Jr. dodao je 24 poena za Golden State koji je bio bez ozlijeđenih centara Jamesa Wisemana i KevonaLooneyja.

Spursi u prvom poluvremenu zaostajali čak 14 razlike

"Bila je to utakmica s našim oscilacijama", izjavio je Oubre i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravili su neke promjene. Mislim da se mi nismo baš dobro prilagodili tim promjenama." Momčadi će se ponovno sastati u utorak navečer u San Antoniju.

Inače, Spursi su u prvom poluvremenu zaostajali čak 14 razlike. Curry je pogodio tri rane trice i završio 6 od 11 za tricu ukupno. Trica Mychala Muldera donijela je Warriorsima vodstvo od 45:31 sa 8:25 minuta preostalih u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko nije spustio glavu u tim trenucima", naglasio je trener San Antonija Gregg Popovich i dodao:

"Natjecali smo se cijelu noć, čitavu utakmicu, i pronašli način na kraju da pobijedimo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Draymond Green imao je sedam poena, 10 skokova i 10 asistencija za Golden State.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray je izjednačio svoju najvišu sezonu za utakmicu s pet ukradenih lopti u prvom poluvremenu. Njegovih osam ukradenih lopti najviše je u utakmici u ligi ove sezone.

'Warriorsi su zatvorili treću četvrtinu serijom 10-6'

"On je u stanju to učiniti na još dosljednijoj osnovi", rekao je Popovich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želi biti gurnut do kraja, a mi ga guramo koliko možemo. Dakle, njegova agresivnost večeras je bila sjajna."

Inače, Murray je u trećoj četvrtini presjekao, odnosno uzeo svoju šestu ukradenu loptu u utakmici, što je dovelo do DeRozanove trice koja je smanjila deficit Spursa na svega pola koša 64:63, a 9:29 minuta bilo je tada ostalo u trećoj. San Antonio uhvatio je svoje prvo vodstvo minutu kasnije pri 65:64 putem Jakoba Poeltla.

"DJ, mislim da su me najviše impresionirale njegove voditeljske osobine", izjavio je Poeltl.

"Doista je pojačao", dodao je.

Warriorsi su zatvorili treću četvrtinu serijom 10-6, postigavši ​​svih pet svojih koševa zakucavanjima ili kratkim skokovima. Spursi su odgovorili serijom 10-2 da bi otvorili četvrtu tricom Pattyja Millsa za vodstvo 88:82 s preostalih 8:35 minuta prije kraja regularno dijela susreta.

Košarkaši Phoenixa ostvarili su treću uzastopnu domaću pobjedu svladavši Cleveland sa 119:113, a Dario Šarić je propustio i 12 utakmicu zaredom te se nalazi na listi ozlijeđenih igrača zbog uganuća lijevog skočnog zgloba.

Milwaukee do pete uzastopne

Petu pobjedu u nizu ostvario je Milwaukee koji je slavio sa 125:112 na gostovanju u Denveru. Giannis Antetokounmpo je predvodio Buckse s 30 koševa i devet skokova, a Khris Middleton je ubacio 29 poena uz 12 skokova. Sjajni All Star centar Nikola Jokić odigrao je još jednu odličnu utakmicu s 35 koševa i 12 skokova, ali nije mogao spriječiti treći uzastopni poraz Nuggetsa za koje je Will Barton ubacio 24 poena.

Dallas je prvi put u posljednje tri tjedna došao do dvije uzastopne pobjede domaćim trijumfom 127:122 protiv Minnesote. Kristaps Porzingis je ubacio 27 koševa uz 13 skokova, Luka Dončić je imao 26 poena, osam skokova i pet asistencija, a Tim Hardaway Jr. je dodao 24 koša za Maverickse. Malik Beasley s 30 koševa i devet skokova te Anthony Edwards s 22 poena bili su najbolji kod Timberwolvesa.

Dvije pobjede spojili su i Charlotte Hornetsi

Dvije pobjede su spojili i Charlotte Hornetsi koji su sa 119-94 svladali gostujuće Houston Rocketse. Novak Hornetsa LaMelo Ball je pogodio sedam trica te završioi dvoboj s 24 koša i 10 asistencija. Gordon Hayward je ubacio 19, a Terry Rozier 15 poena za pobjednike. Oslabljeni Rocketsi su bili bez ozlijeđenog Christiana Wooda, a John Wall i Eric Gordon su propustili ovo gostovanje zbog odmora(rest) pa je najbolji igrač Houstona bio Victor Oladipo s 21 košem, sedam skokova i šest asistencija.

Toronto je došao do pobjede na gostovanju kod Memphisa 128:113, iako su Raptorsi krajem treće četvrtine ostali bez trenera Nicka Nursea koji je zaradio isključujuću, drugu tehničku pogrešku nakon koje je njegova momčad bila u zaostatku od 10 koševa. No, u sljedećih sedam minuta gosti su napravili 28-5 i preokrenuli dvoboj. U četvrtoj pobjedi u zadnjih pet nastupa Raptorsa najbolji su bili Fred VanVleet s 32 koša i devet asistencija, Pascal Siakam s 32 poena i Norman Powell s 29.

Washington Wizardsi slavili u Chicagu

Nekadašnji igrač Toronta Jonas Valančiunas s 27 koševa i 20 skokova bio je najbolji kod Grizzliesa koji su doživjeli četvrti uzastopni poraz iako su imali šestoricu igrača s dvoznamenkastim brojem koševa.

Gostujuću pobjedu su ostvarili i Washington Wizardsi koji su sa 105:101 slavili u Chicagu. Bradley Beal je s 35 koševa i sedam asistencija predvodio strijelce gostujuće momčadi, a Rui Hachimura je uz 19 poena imao i 10 skokova. Kod Bullsa je najbolji bio Zach LaVine s 35 koševa.


NBA rezultati, 8.2. Charlotte - Houston 119:94 Chicago - Washington 101:105 Memphis - Toronto 113:128 Dallas - Minnesota 127:122 San Antonio - Golden State 105:100 Phoenix - Cleveland 119:113 Denver - Milwaukee 112:125 LA Lakers - Oklahoma City 119:112 (produžetak)


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo