VELIKA NOĆ HRVATA / Ivica Zubac odigrao jednu od najboljih utakmica sezone i postavio osobni rekord, Šarić sjajan u porazu Warriorsa

Image
Foto: Profimedia.hr

Dario Šarić i Ivica Zubac imali su dvoznamenkasti učinak, dok je Bojan Bogdanović postigao devet koševa u sinoćnjoj NBA večeri

9.12.2023.
9:06
Profimedia.hr
VOYO logo

Dario Šarić i Ivica Zubac imali su dvoznamenkasti učinak, dok je Bojan Bogdanović postigao devet koševa u sinoćnjoj NBA večeri.

Image
KLJUČNI ISPIT ZA KRALJICE ŠOKA /

Naše rukometašice danas igraju protiv Kameruna, evo kada počinje i gdje možete gledati utakmicu

Image
KLJUČNI ISPIT ZA KRALJICE ŠOKA /

Naše rukometašice danas igraju protiv Kameruna, evo kada počinje i gdje možete gledati utakmicu

Zubac je odigrao jednu od najboljih utakmica sezone i pomogao LA Clippersima da u gostima svladaju Utah Jazz (117-103)  za  osmu pobjedu u posljednjih 11 susreta. Zubac je pritom postavio osobni NBA rekord jer ga je trener Ty Lue ostavio na parketu čak 42 minute i 16 sekundi, što mu je najveća minutaža ikad. To je vrijeme iskoristio za 18 poena, pogodivši devet od 15 pokušaja iz igre, te 12 skokova, tri asistencije, dvije blokade i jednu izgubljenu loptu. To mu je bio šesti double-double učinak sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Kawhi Leonard postigao je rekord sezone od 41 koša, a Cllippersi su prekinuli niz od 11 poraza u Salt Lake Cityju. Paul George dodao je 20 koševa,  a James Harden završio je s 12 koševa i osam asistencija za Clipperse.

Detroit Pistonsi izgubili 19. put zaredom, ovaj put 123-91 u Orlandu, kojeg je predvodio Nijemac Franz Wagner s 27 poena.Bojan Bogdanović je završio sa samo devet poena (šut 4/10, trice 1/3, slobodna bacanja 0/1), tri skoka, jednom asistencijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriorsi nakon produžetka izgubili u Oklahoma Cityju kod Thundera 140-138, a Dario Šarić je za 23 minute igre postigao 11 poena (šut 3/8, trice 2/6, slobodna bacanja 3/4) uz 12 skokova, što mu je rekord sezone, a ubilježio je i tri asistencije.Shai Gilgeous-Alexander predvodio je pobjedničku momčad s 38 poena, a Steph Curry je za Warriorse ubacio 34.

Slovenska zvijezda Luka Dončić je na gostovanju na zapadnoj obali SAD-a u Oregonu postigao 32 koša, a njegovi Dallas Mavericksi slavili su 125-112 pobjedu nad Portland Trail Blazersima.Dončić je igrao 41 minutu i ubacio 32 poena, što je najbolji skor na utakmici, uz 10 asistencija i šest skokova. Njegov suigrač Dante Exum dodao je 23 poena, no u Kyrie Irving ozlijedio je desnu nogu na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo razočarenje doživjeli su i košarkaši Denver Nuggetsa. Branitelji naslova izgubili su od razigranih Houston Rocketsa 106-114, dok su lideri NBA lige Minnesota Timberwolves pobijedili Memphis Grizzliese rezultatom 127-103 za svoju šestu uzastopnu pobjedu.

Po 16. put zaredom teksaška momčad San Antonio Spurs morala je napustiti parket kao poražena. Teksašani su postavili negativan klupski rekord porazom od Chicago Bullsa 112-121 unatoč 21 poenu i 20 skokova "čudesnog dječaka" Victora Wembanyame.Treneru San Antonio Spursa Greggu Popovichu nisu pomogla ni strateška razmišljanja oko početne postave momčadi koja se našla u dvoznamenkastom nizu poraza. San Antonio ove sezone ima omjer 3-18, što je njihov najgori start u povijesti franšize kroz 21 utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 19 godina i 338 dana, Wembanyame je postao najmlađi igrač u povijesti NBA koji je zabio najmanje 20 poena i 20 skokova u utakmici. Premašio je dobni rekord koji je postavio Dwight Howard 2005, a tada je bio samo četiri dana stariji. 

Utakmice hrvatskih rukometašica u drugom krugu možete uživo gledati na programu RTL Kockica te na platformi Voyo uz stručnog komentatora Filipa Brkića

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo