završio sezonu / Šarić: 'Prestanimo se uspoređivati sa Srbima, bolji su u košarci, a mi u nogometu, rukometu i vaterpolu'

Image

Dario Šarić dotaknuo se reprezentacije i stalnog uspoređivanja sa susjedima

20.4.2019.
12:34
VOYO logo

Dario Šarić započeo je nikad dužu pauzu od košarke. Njegova Minnesota nije izborila doigravanje, pa je za hrvatskog reprezentativca sezona završila već u prvoj polovici travnja.

Kako nema reprezentativnih obaveza, Šarić do listopada neće odigrati službenu utakmicu, a upravo je reprezentacija uvijek bolna tema. Šibenčanin se dohvatio poraza od Rusije u osmini finala Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto je s tolikim razočaranjem primljen poraz od Rusa? Kao da oni nemaju dva NBA igrača, Mozgova i Šveda, te bezbroj košarkaša koji s uspjehom nastupaju u Euroligi. Mi se moramo prestati zavaravati da ćemo tako brzo stvoriti novog Dražena, Rađu ili Kukoča. Valja zasukati rukave i tesati košarkaše za Euroligu. Da nema Simona i Tomića, ne bi se znalo za hrvatske košarkaše u tom natjecanju", rekao je Šarić za Sportske novosti.

Potom se vratio na Rio i OI 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ondje je bilo divno i nezaboravno. Kako smo se osjećali gordo kad smo u skupini lomili Španjolsku, Litvu i Brazil. Kad smo sa Srbima vodili bitku u kojoj je odlučila jedna lopta. Aco je znao izvući sve ili gotovo sve iz nas. Jasno je da je poslije trebalo ići istim smjerom. Zašto nije? Ima kompetentnijih za odgovor na to pitanje."

A nemamo baš kvalitativno i igrački kompetentnih razigravača za velike stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo ga. Nisam protiv stranca, ali ja o tome ne odlučujem. Moj suigrač iz Philadelphije T. J. McConnell gotovo me na dnevnoj bazi "pila" da bi rado igrao za Hrvatsku na velikom natjecanju."

I još je nešto htio podvući Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smetaju mi te stalne usporedbe sa Srbijom. Pa ne možemo mi u svemu biti bolji od susjeda. Oni nam gledaju u leđa što se tiče nogometa, rukometa, u posljednje vrijeme i vaterpola. Pa dopustimo im da su trenutačno bolji od nas u košarci. Njihovi igrači, pa i treneri, preplavili Euroligu."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo