'Hrvatski treneri žive na rubu egzistencije'

Trener košarkaša Zagreba, Ivica Burić, ovih dana zasluženo prima čestitke sa svih strana.

30.5.2011.
13:18
VOYO logo

Malo tko je očekivao da će Zagreb s 15 koševa razlike pomesti favoriziranu Cedevitu i to u Sutinskim vrelima. No upravo to se dogodilo i Zagreb prije druge utakmice u Trnskom vodi s 1:0 u seriji na tri pobjede. Ipak, trener Mrava, Ivica Burić, na čestitke samo odmahuje rukom i razmišlja kako spriječiti euforiju uoči srijede i druge utakmice s Cedevitom.

"Igrači su mi pomogli, uvidjeli su ozbiljnost situacije i skupili se. Ja sam ih samo uvjerio, no timskim zajedništvom mogu do cilja", kaže Bura kojem su ciljevi zadani - naslov prvaka Hrvatske i Euroliga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je omča oko vrata. No, ja sam klupski vojnik, nisam se uplašio zadaće i učinit ću sve što treba".

Mislio je tu Bura vjerojatno i na priče o tome da će, ako on izbori Euroligu, mrave preuzeti Slovenac Pipan ili Srbin Džikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje je da mislim kako da povedemo 2:0. Moramo animirati prekosavski Zagreb, privući 2000 ljudi i stvoriti poticajan ugođaj".

Iako Aco Petrović ni s njim ne razgovora, Bura ne želi medijski rat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za svađu je potrebno dvoje. Takvi odnosi samo štete cehu. U Hrvatskoj je mnogo trenera bez posla, neki i odumiru trenerski, životare na rubu egzistencije. Ne govorim o Repeši i Spahiji, no naš srednji trenerski stalež ne može otići van kao što je to slučaj sa Srbima".

Zbog svega toga Bura je odbio ponude manjih klubova i prihvatio ponudu Zagreba da bude njihov skaut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj posao mi se činio sigurnijim. Perasović je htio da dođem s njim u Cibonu, no raspitao sam se malo o stanju u tom klubu i odlučio se za Zagreb. Ondje sam dvije i pol godine bio spona između uprave i prve momčadi, ali sam i skautirao talente. Već kada je smijenjen Bajramović, pitali su me želim li ja preuzeti. Bila je to nezgodna situacija, u kojoj prethodnik može pomisliti da ga ja smjenjujem, što nije bio slučaj".

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201105260695006 arti-201105251026006 arti-201105220354006

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo