KOŠARKAŠI U DELIRIJU NAKON UTAKMICE ZA PAMĆENJE: / 'Ovo je drugačija Hrvatska'

Image
8.7.2016.
19:51
VOYO logo

Hrvatska je protiv Grčke nakon 12 minuta igre vodila 37-13, ali su Grci do poluvremena uspjeli smanjiti zaostak na deset koševa, a u trećoj četvrtini čak i povesti (46-48).

"Bila je to čudna utakmica. Odigrali smo sjajnih 12 minuta, a onda nismo znali pročitati igru. Nismo znali kad usporiti, kad ubrzati i izgubili smo ritam. No, igrali smo i protiv odličnog napada", izjavio je na konferenciji za medije u Torinu hrvatski izbornik Aleksandar Petrović, a onda pojasnio u čemu je glavna snaga njegove momčadi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moja će momčad biti sto posto spremna za finale'

"Morate znati da je ovo drugačija Hrvatska od one koje ste gledali posljednjih deset godina. Snaga ove Hrvatske je u obrani koju smo odlično igrali i protiv Italije, i protiv Tunisa, a i protiv Grčke."

Petrović je jasno naznačio da u finalu za suparnika očekuje Italiju, od koje je Hrvatska poražena u prvoj utakmici na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

Četvrtu utakmicu na Eurobasketu hrvatski su košarkaši odigrali protiv Nizozemske. Uzbuđenja nije nedostajalo ni na parketu ni na tribinama zagrebačke Arene.

"Imamo četiri sata prednosti pred Italijom, da se bolje pripremimo i bolje naspavamo. Moja će momčad biti sto posto spremna za finale", zaključio je Petrović.

'Ne smijemo si dopustiti uspone i padove'

Vrlo važnu ulogu u hrvatskoj pobjedi, s nekoliko odličnih obrambenih reakcija u posljednjoj četvrtini, odigrao je i Mario Hezonja koji je prihvatio ulogu igrača koji ulazi s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Shvaćam da su ovdje drugi, poput Bojana (Bogdanovića), Krune (Simona) i Roka (Ukića) u prednosti", rekao je Hezonja, a potom istaknuo da će Hrvatska u finalu morati izbjeći oscilacije kakve je imala protiv Grčke:

"Odlično smo otvorili utakmicu, ali ne smijemo si dopustiti uspone i padove kakve smo imali, ako se želimo kvalificirati za Rio te ako na Olimpijskim igrama želimo napraviti dobar rezultat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je podijelio i komplimente grčkoj reprezentaciji:

"To je momčad kojoj je mjesto na Igrama. Imaju odlične igrače, odličnog trenera i odličnu igru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo